Домашній плавлений сир готую з трьох інгредієнтів: молока, сиру і масла
Зовсім недавно в Мережі я натрапила на приголомшливий рецепт плавленого сиру. Моїм дітям дуже сподобався продукт, який я приготувала. Пропоную і вам зготувати плавлений сир своїми руками будинку. Впевнена, що ваші домашні будуть в захваті. З рецептом цього апетитного страви ви можете ознайомитися нижче.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо
Інгредієнти
Підготуйте наступні продукти:
- 1 л молока;
- 1 кг солодкого сиру;
- 40-50 г коров’ячого масла;
- сіль за смаком;
- 1/2 ч. л. харчової соди
Процес готування
Реалізуйте наступні кроки:
Влийте молоко в глибоку каструлю і доведіть до кипіння.
Надішліть в молоко солодкий сир. Постійно розмішуючи, дочекайтеся його розчинення. Потім продовжуйте нагрівати суміш протягом 2-3 хв., Поки не відокремиться сироватка.
Перелийте отриману суміш в сито і притисніть кілька разів ложкою так, щоб більша частина сироватки відокремилася від основної маси.
Перекладіть сир назад в каструлю, додайте сіль, харчову соду і масло, перемішайте гарненько.
Поставите каструлю з сиром на помірний вогонь і, помішуючи, грійте близько 3 хв. Коли маса стане в’язкою, липкою і ви будете її з працею перемішувати, завершите підготовку.
Перекладіть плавлений сир в змащену маслом миску, розподіліть рівномірно.
Прикрийте сир харчовою плівкою, залиште, щоб охолонув до кімнатної температури. Після відправите продукт в холодильник на 3 години.
Готовий плавлений сир дістаньте з холодильника, перекладіть на тарілку і поріжте на порційні шматочки. Після ви можете починати трапезу. Бажаю вам приємного апетиту в колі близьких!