Домашній плавлений сир готую з трьох інгредієнтів: молока, сиру і масла

Зовсім недавно в Мережі я натрапила на приголомшливий рецепт плавленого сиру. Моїм дітям дуже сподобався продукт, який я приготувала. Пропоную і вам зготувати плавлений сир своїми руками будинку. Впевнена, що ваші домашні будуть в захваті. З рецептом цього апетитного страви ви можете ознайомитися нижче.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо

Інгредієнти

Підготуйте наступні продукти:

  • 1 л молока;
  • 1 кг солодкого сиру;
  • 40-50 г коров’ячого масла;
  • сіль за смаком;
  • 1/2 ч. л. харчової соди

Процес готування

Реалізуйте наступні кроки:

Влийте молоко в глибоку каструлю і доведіть до кипіння.

Надішліть в молоко солодкий сир. Постійно розмішуючи, дочекайтеся його розчинення. Потім продовжуйте нагрівати суміш протягом 2-3 хв., Поки не відокремиться сироватка.

Перелийте отриману суміш в сито і притисніть кілька разів ложкою так, щоб більша частина сироватки відокремилася від основної маси.

Перекладіть сир назад в каструлю, додайте сіль, харчову соду і масло, перемішайте гарненько.

Поставите каструлю з сиром на помірний вогонь і, помішуючи, грійте близько 3 хв. Коли маса стане в’язкою, липкою і ви будете її з працею перемішувати, завершите підготовку.

Перекладіть плавлений сир в змащену маслом миску, розподіліть рівномірно.

Прикрийте сир харчовою плівкою, залиште, щоб охолонув до кімнатної температури. Після відправите продукт в холодильник на 3 години.

Готовий плавлений сир дістаньте з холодильника, перекладіть на тарілку і поріжте на порційні шматочки. Після ви можете починати трапезу. Бажаю вам приємного апетиту в колі близьких!