Домашній плавлений сир. Не думала, що його так просто приготувати. Смачніший і дешевший магазинного

На ранок, особливо перед школою, роботою, інститутом, у нас в родині звикли снідати бутербродами з плавленим сиром. Це дуже смачно і поживно.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Мій домашній плавлений вийшов однорідний, без грудочок. Дуже ніжний, з приємним вершковим смаком.

Загалом, за своїми смаковими якостями ні мало не поступився магазинним аналогам. Але виграв і в ціні, і в натуральності, і в смаку.

Інгредієнти

  • Сир (у мене домашній, але можна і магазинний, жирність не менше 9%) – 0,5 кг;
  • Масло вершкове (не спред, не маргарин – це важливо) – 50 – 70 грам:
  • Сіль – за смаком, приблизно половинка чайн. ложки;
  • Яйце – 1 штука;
  • Сода – 1/2 ложки чайної.

Ну і щоб сир вийшов ще смачніший, то завжди можна додати будь-який наповнювач. Наприклад, свіжу зелень, шинку, гриби, копчену грудинку.

Крім того, хочу сказати, що для приготування сиру найкраще використовувати посуд з нержавіючої сталі, емальований – не підходить.

Як приготувати плавлений сир

1. Сир перекласти ʙ відповідну ємність і перебити блендером до отримання однорідної маси. На це буде потрібно 30 – 45 секунд, може хвилина.

Домашній плавлений сир. Не думала, що його так просто приготувати. Смачніший і дешевший магазинного

2. Потім сир перекласти ʙ невелику каструлю з нержавійки. Сюди ж додати сіль, соду і куряче яйце.

Домашній плавлений сир. Не думала, що його так просто приготувати. Смачніший і дешевший магазинного

3. Сода додасть готовому продукту ніжність і легкість.

4. Поставити каструлю на мінімальний вогонь і, постійно помішуючи, дочекатися, коли сир почне плавитися. Вже через 2 – 3 хвилини можна буде бачити, що сир перетворюється в плавлений сир, перемішувати стає набагато простіше.

5. Після того, як сир став рідким і почав тягнутися прийшов час додати вершкове масло.

Домашній плавлений сир. Не думала, що його так просто приготувати. Смачніший і дешевший магазинного

6. Потрібно постійно помішувати вміст каструлі, довівши масу до кипіння. На це буде потрібно 8 – 10 хвилин.

7. Сир практично готовий. Залишилося додати наповнювач (якщо він є). Перемішати до однорідності.

8. У мене гриби – печериці. Я подрібнила їх у блендері і обжарила на вершковому маслі, за смаком посолила.

Домашній плавлений сир. Не думала, що його так просто приготувати. Смачніший і дешевший магазинного

Нехай сир трохи охолоне, потім його можна розкласти в зручні ємність, наприклад пластикові контейнери і прибрати в холодильник.

Швидко, не складно і дуже смачно.

Мало не забула, з 500 грам сиру виходить приблизно стільки ж сиру.