Домашній снікерс: готуємо улюлену смакоту власними руками

Пропонуємо до вашої уваги рецепт приготування солодкого смачного снікерса по-домашньому.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

Інгредієнти:

Для першого шару: 

  • 200 г молочного шоколаду;
  • 50 г цукерок-ірисок;
  • 50 г вершкового масла.

Для другого шару:

  • 4 ст.л. вершкового масла;
  • 1 стакан цукру;
  • 1/4 склянки згущеного молока;
  • 1 1/2 склянки зефірного крему;
  • 50 г арахісового масла;
  • 1 ч.л. ваніліну;
  • 1 1/2 склянки нарізаного солоного арахісу.

Для третього шару:

  • 400г цукерок-ірисок;
  • 1/4 склянки густих вершків.

Для четвертого шару:

  • 200г молочного шоколаду;
  • 50г цукерок-ірисок;
  • 50г вершкового масла.

Для зефірного крему:

  • 3 білка;
  • 2 ст. ложки варення;
  • 3 ст. ложки цукру;
  • 1 ч.л. желатину;
  • 1/4 склянки води;
  • 1/4 ч.л. солі.

Приготування

1) Для першого шару: У маленькій каструлі на слабкому вогні розтопити молочний шоколад, іриски і масло. Гарненько перемішати до утворення однорідної маси. Залити суміш в деко (22,5 см х 32,5 см), змащений маслом. Використовуючи шпатель, розгладити поверхню маси і поставити в холодильник. 

2) Для зефірного крему: Желатин всипати в воду, гарненько перемішати і залишити на 40-50 хвилин набухати. Збити білки з дрібкою солі. Варення процідити, змішати з цукром. Варити 7 хвилин на маленькому вогні. Потім поступово влити в розчинений желатин. Туди ж додати збиті білки. Ретельно розмішати. Закрити харчовою плівкою.

3) Для другого шару: У середній каструльці розтопити вершкове масло на середньому вогні. Змішати з цукром і згущеним молоком. Після того, як суміш закипить, варити ще 5 хвилин, постійно помішуючи. Потім зняти з вогню і швидко перемішати з зефірним кремом, арахісовим маслом і ваніліном. Додати горіхи. Дістати деко з холодильника. Залити зефірну суміш поверх першого шару. Використовуючи шпатель, акуратно розгладити суміш рівним шаром. Прибрати в холодильник. 

4) Для третього шару: Покласти цукерки-іриски в середню каструльку. Змішати з вершками. Варити на слабкому вогні, постійно помішуючи, поки суміш повністю не розтане і не придбає однорідну консистенцію. Дістати деко з холодильника. Залити ірисову масу поверх другого шару, розгладити поверхню маси шпателем і прибрати в холодильник. 

5) Для четвертого шару: У маленьку каструльку додати молочний шоколад, іриски і масло. Готувати на слабкому вогні, постійно перемішуючи до утворення однорідної маси. Залити поверх третього шару і розгладити шпателем. Прибрати в холодильник мінімум на 1 годину. Розрізати на квадрати, подавати охолодженими.

Не вдається скопіювати.