Домашній зефір: улюблені ласощі своїми руками!
Крім того що така насолода не зашкодить фігурі, вона ще й шалено смачна. Зефір по-домашньому чудово поєднується з подрібненими горіхами і ягодами улюбленого варення.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.
Складові:
- 1 л. кефіру
- 200 мл. нежирної сметани
- 200 гр. цукру
- 2 ст. л. желатину
- 500 мл. води
- 5 гр. ванільного цукру
Пріготування:
Желатин замочити в теплій воді на 30-40 хвилин, потім на повільному вогні, безупинно розмішуючи, довести до кипіння, зняти з вогню і охолодити до кімнатної температури.
Кефір, сметану, звичайний і ванільний цукор перемішати і збивати віночком або міксером протягом 5-6 хвилин. Потім, продовжуючи збивати, тонкою цівкою ввести желатин і збивати ще 4-5 хвилин.
Отриману масу перекласти у форму і поставити в холодильник на 3-6 годин. Після застигання десерту зефір слід нарізати на порційні шматочки-брусочки. Замість ножа можна використовувати звичайні формочки для печива.