Домашня буженина за дуже смачним рецептом
Готуємо дуже смачну домашню буженину за традиційним рецептом.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда
Складові:
- свіжі м’якоть свинини (краще за все лопатки) 1,5-2 кг;
- сіль 1 ст. ложка;
- лавровий лист 7-8 шт;
- часник 1 велика головка;
- суміш перців горошком 1 ст.ложка.
Приготування
1. Свіже м’ясо помити, обсушити, очистити від плівок і всього зайвого.
2. Зробити на поверхні м’яса в різних місцях неглибокі хрестоподібні надрізи, так щоб в розріз помістився зубчик часнику.
3. Часник очистити і кожен зубчик розрізати уздовж.
4. Нашпигувати м’ясо часником.
5. Щоб під час запікання м’ясо добре тримало форму, обмотати його натуральною ниткою, туго обв’язавши весь шматок.
6. Натерти м’ясо сіллю, сумішшю перців і поламаним лавровим листом.
7. Перекласти м’ясо в миску або пластиковий контейнер, накрити кришкою і поставити в холодильник на 24-48 годин.
8. По закінченню часу, перекласти м’ясо на два шари фольги і щільно загорнути фольгу з усіх боків, щоб під час запікання всі соки збереглися всередині.
9. Запікати м’ясо в розігрітій до 200 градусів духовці 1-1,5 години (в залежності від величини шматка).
10. За 15 хвилин до кінця запікання, розгорнути фольгу, щоб м’ясо підрум’янилося.
11. Готову буженину дістати з духовки, остудити і акуратно зняти нитку.
12. Подавати і в гарячому, і в холодному вигляді, нарізавши на шматочки.
Смачного!