Домашня ковбаса — 5 цікавих та смачних рецептів для приготування.
Домашня ковбаса — це неперевершена, ароматна та дуже смачніша страва, яку люблять всі. Свято не свято, якщо на столі відсутня така смакота. Тим паче що готується вона своїми руками з натуральних продуктів.
Готувати її можна з різних сортів м’яса: свинини, курятини, телятини або суміші з них. Також до ковбаси додають різноманітні спеції, свиняче сало та часник.
Повідомляє miysvit.pp.ua, із посиланням на facedobra.com
Начиняють ковбасу у тваринні тонкі кишки, які попередньо очищають та добре миють. Але їх можна замінити готовими сухими кишками, які продаються в магазині. Потрібно взяти їх та залити теплою водою, вони розпаряться й будуть готові до використання.
Начиняють ковбасу за допомогою м’ясорубки та спеціальної насадки у вигляді трубки. Краї ковбаси потрібно ретельно зав’язати ниткою, а потім зв’язати між собою щоб утворилось кільце.
Наповнювати кишки треба не дуже щільно. Перед термічною обробкою, поколіть її зверху голкою, бо в процесі смаження або варіння вона може луснути.
1. Ковбаса домашня з ошийка свинячого.
Інгредієнти:
- Ошийок свинячий 1 кг.;
- Сіль морська 1 ст. л.;
- Спеції за смаком;
- Часник 6 зубчиків;
- Лавровий листок 2 шт.;
- Кишки тонкі.
Спосіб приготування:
Поріжте м’ясо на невеличкі шматочки.
Додайте спеції, часник видавлений через прес та потовчене лаврове листя.
Все між собою добре вимісіть та відбийте руками. Перекладіть в пакет та поставте на добу в холодильник.
Дістаньте фарш з холодильника та налийте в нього трішки води, маса не повинна бути рідкою, розмішайте.
Заповніть кишки та зв’яжіть кінці між собою нитками. Варіть 6 хвилин.
Викладіть на тарілку, охолодіть.
Обсмажте ковбасу на пательні з обох сторін або запікайте в духовці 30 хвилин при температурі 2000С.
2. Ковбаса з курячого м’яса.
Інгредієнти:
- Куряче філе 1,5 кг.;
- Сало свиняче 200 гр.;
- Сіль морська1 ч. л.;
- Спеції за смаком;
- Часник 2 зубчики;
- Молоко або вершки 150 мл.;
- Кишки тонкі.
Спосіб приготування:
Поставте в м’ясорубку решітку з великими отворами та перекрутіть куряче м’ясо та сало.
До фаршу додайте часник видавлений через прес, сіль, спеції та вимішайте збиваючи руками.
Налийте молока та знову перемішайте. Маса не повинна бути рідкою. Відставте на 15 хвилин.
Начиніть ковбасу та відправте в холодильник до ранку.
На пательні обсмажте ковбасу з обох сторін або запечіть в духовці при температурі 1700С приблизно одну годину.
3. Печінкова ковбаса.
Інгредієнти:
- Печінка 500 гр.;
- Сало свиняче 250 гр.;
- Часник 5 зубчиків;
- Цибуля ріпчаста 2 шт.;
- Сіль морська 1 ч. л.;
- Спеції за смаком;
- Крохмаль кукурудзяний1 ст. л.;
- Яйця курячі 4 шт.;
- Манна крупа 3 ст. л.;
- Молоко 100 мл.;
- Кишки тонкі.
Спосіб приготування:
Печінку зачистьте від плівок та поріжте на шматки та покрутіть на м’ясорубці з часником та салом.
Обсмажте на пательні подрібнену цибулю, поки не стане прозорою.
У фарш покладіть манку, смажену цибулю, крохмаль, спеції, розбийте яйця, посоліть, поперчіть та добре перемішайте.
Додайте молоко та знову перемішайте.
Начиніть ковбасу та варіть 40 хвилин. Можна спекти в духовці при температурі 2000С приблизно 40 хвилин.
4. Ковбаса з гречаною кашею.
Інгредієнти:
- Гречка 1 скл.;
- Філе зі свинини 500 гр.;
- Сало 300 гр.;
- Сіль морська 1/2 ст. л.;
- Перець мелений;
- Часник 5 зубчиків;
- Кишки.
Спосіб приготування:
Зваріть гречану кашу
Поріжте сало та м’ясо маленькими шматочками й додайте до них кашу з гречки, часник видавлений через прес, посоліть, поперчіть.
Варіть 30-35 хвилин на середньому вогні.
На пательні обсмажте ковбасу з обох сторін або запечіть в духовці при температурі 1700С приблизно 30 хвилин.
5. Домашня ковбаса без оболонки.
Інгредієнти:
- Свиняче м’ясо 1 кг.;
- Часник 5 зубчиків;
- Вершки сухі 5 ст. л.;
- Сіль морська 1 ст. л.;
- Цукор пісок 1 ч. л.;
- Яйце куряче 1 шт.;
- Спеції за смаком.
Спосіб приготування:
З м’яса зробіть фарш. Додайте сухі вершки, яйце, часник, цукор, сіль, перець та добре перемішайте збиваючи руками.
Фарш покладіть на папір для випікання та придайте форму батона. По довжині він повинен ввійти в каструлю в якій будете його варити.
Згорніть в рулон, обидва краї міцно перев’яжіть шпагатом, сік та жир не повинні витікати.
Далі загорніть у два шари фольги, краї затисніть. Зробіть таким чином з рештою фаршу.
Варіть ковбаски 1,5 години притиснувши блюдцем, щоб не спливали.
Остудіть ковбасу та покладіть до ранку в холодильник.
Розкрийте ковбаски та обкачайте в суміші сухих трав та спецій. Загорніть знову в фольгу. Зберігайте в холодильнику. Перед подачею на стіл, за бажанням, обсмажте або спечіть в духовці.
Приємного апетиту!