Домашнє печиво: джгутики. Просто і смачно, ділюся рецептом

Сьогодні, поділюся з вами рецептом цікавої випічки. Це печиво, у формі джгутиків або мотузочок. Печиво, я приготувала на йогурті і зверху обсипала цукром. При бажанні, кількість цукру в випічці можна зменшити. Печиво вийшло гарної форми і з ніжним молочним присмаком.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Необхідні продукти:

  • Борошно – 270-300 г
  • Цукор – 60 г + 30 г на посипання печива
  • Соняшникова олія – 80 мл
  • Йогурт – 130 мл
  • Яйце – 1 шт
  • Ванільний цукор – 8 г
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Сіль за смаком

Як приготувати домашнє печиво

У глибоку тарілку розбиваю одне яйце, додаю соняшникову олію без запаху, дрібку солі, ванільний цукор і просто цукор. Всі продукти перемішую віночком, так, щоб вони добре поєдналися між собою.

Потім додаю йогурт і знову все перемішую віночком.

Заздалегідь просіяне і змішане з розпушувачем борошно, додаю частинами і замішую м’яке тісто. Спочатку лопаткою, потім руками.

Тісто стало однорідним. Кладу його на стіл і надаю тісту форму прямокутника.

Щоб печиво було легше формувати, ріжу тісто на приблизно однакові шматочки. Спочатку розділяю його на чотири частини, потім кожну частину ще на 4 і кожен шматочок ще на 2. У мене виходить 32 печива і вони будуть приблизно однакового розміру.

Домашнє печиво: джгутики. Просто і смачно, ділюся рецептом

Кожен шматочок тіста, розкатую в довгу трубочку, складаю навпіл і починаю кінці трубочки переплітати між собою. Як тільки у мене вийшов джгутик, трохи защипую у нього кінці, щоб при випічці вони не розкривалися.

Домашнє печиво: джгутики. Просто і смачно, ділюся рецептом

Після формування, обвалюю джгутик в цукрі, так поступаю з усіма заготовками. Можна печиво в цукор не обвалювати, воно все одно виходить дуже смачне.

Заготовки викладаю на деко і ставлю в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку.

Домашнє печиво: джгутики. Просто і смачно, ділюся рецептом

Печиво готове. Кінці у трубочок при випічці не розкрилися, а верх вийшов рум’яний і красивий.

За рахунок цукру, печиво дуже приємно похрускує, а всередині дуже м’яке і ніжне. Якщо зберігати його в закритій упаковці, залишається таким кілька днів.

Не вдається скопіювати.