Домашнє згущене молоко, смачніше від магазинного. Дуже простий і смачний рецепт, виходить з першого разу

Мої діти дуже люблять згущене молоко, вони додають його і до млинців, і до каші, і смакують просто так. Нещодавно я знайшла чудовий рецепт, як приготувати згущене молоко вдома. Все вийшло з першого разу. Я дуже задоволена результатом, смак майже не відрізняється від магазинного.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

Смачне домашнє згущене молоко. Неймовірний смак.

Необхідні інгредієнти:

  • Молоко (від 3,2 % жирності) – 1 л.
  • Цукор – 200 г.
  • Ванільний цукор – 1 пакетик.

Покроковий рецепт приготування:

Молоко краще брати, все-таки, домашнє, бо може зловитись. Молоко змішуємо з цукром, доводячи до кипіння постійно помішуючи. Як тільки молоко закипить, відразу ставимо на легенький вогонь і варимо так молоко від 45 хвилин до однієї години.

Все залежить від консистенції згущеного молока, яку ви хочете отримати.

Постійно перемішувати непотрібно, але час від часу потрібно підходити і перемішувати. Протягом години молоко буде випаровуватись і міняти колір – це означає, що ви на вірному шляху. Як молоко довели до потрібної вам консистенції, знімаємо каструлю з вогню і ставимо в холодну воду (водяну баню).

Постійно помішуючи охолоджуємо згущене молоко. Переливаємо в банку і зберігаємо в холодильнику.

Виходить ось таке смачне домашнє згущене молоко.

Результат вам сподобається, спробуйте обов’язково, і смакуйте її з чим полюбляєте.

Рецепт – Богдана Крамар‎.

Фото – Богдана Крамар‎.

Смачного вам!

Не вдається скопіювати.