Дріжджове тісто: не вимагає часу для підйому, випічка пишна і легка як пух
Є рецепти виручалочки, які допоможуть заощадити час господиням і приготувати моментальне тісто на дріжджах, яке не вимагає часу довгого підйому, а відразу ж можна приступати до формування будь-яких виробів, пирогів, пиріжків або булочок. Тісто приємне в роботі, ліпити з нього одне задоволення.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Є універсальним і підходить як для випічки в духовці, так і для смаження в олії на сковорідці. Будь-яка випічка виходить пишна, м’яка і дуже ніжна, навіть при охолодженні і на наступний день (якщо звичайно залишиться) не втрачає своїх смакових якостей і не черствіє.
Необхідні продукти:
- Борошно – 900-1000 гр
- Молоко – 500 мл
- Яйце – 2 шт
- Цукор – 7 ст. ложок
- Дріжджі сирі – 40 гр (можна замінити на сухі 1 пачка (11 гр)
- Соняшникова олія – 3 ст. ложки
- Оцет 9% – 1 ст. ложка
- Сіль – 1/2 ч. ложки
Як приготувати дріжджове тісто
Замітка. В дріжджовій випічці, я завжди віддаю перевагу використовувати сирі дріжджі, я їм довіряю більше і на мою думку, випічка виходить більш пишніша і повітряна.
Беру відповідну миску, додаю сирі дріжджі, половину цукру і розтираю до пастоподібного стану, додаю остигле до кімнатної температури кип’ячене молоко і перемішую.
Потім додаю яйця, цукор, що залишився і сіль, знову перемішую до однорідної консистенції віночком.
І ось тепер увага! Додаю в тісто оцет, завдяки якому випічка не буде черствіти і довгий час залишатися свіжою і м’якою, додаю олію і добре перемішую.
Замішую тісто, додаючи просіяне борошно в кілька прийомів. Добре вимішую тісто. Тісто готове, можна відразу приступати до формування пиріжків. Начинка підійде на будь-який смак, хоч солодка, хоч несолодка.
А якщо дати тісту трохи постояти, хоча б 10-15 хвилин, випічка вас порадує ще більше, буде просто всім на диво. Раджу скористатися рецептом цього експрес-тіста! Впевнена, вам сподобається, і ви здивуєте своїх гостей і близьких.