Другий рік готую цей компот на зиму. Ділюся рецептом

Усім великий привіт! Знову в гостях у мами, а в селі повно роботи, одна з них консервація, щоб посмачніше закрити і так, щоб пилося і їлося. Ось уже другий рік, як готую освіжаючий компот на замовлення моїх рідних і близьких. Рецепт простий, але добрий, навіть слів немає, спробуйте хоч раз, не сумніваюся сподобається і вважатимете за краще приготувати знову.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Необхідні продукти:

  • Апельсин – 1 шт.
  • Лимон – 4 часточки
  • Цукор – 300 гр.
  • М’ята – 2 гілочки (за смаком)

Як приготувати компот

Апельсини і лимони ретельно промиваю з содою.

У апельсина відрізаю верхівку і нижню частину плода, розрізаю навпіл і нарізаю шматочками.

Нарізаний апельсин кладу в 3-х літрову банку.

Другий рік готую цей компот на зиму. Ділюся рецептом

Далі беру лимон також відрізаю краї. Розрізаю навпіл і разом з кісточками нарізаю шматочками (за бажанням можна нарізати кружечками або трикутниками, як подобається більше вам).

Кладу в банку з апельсинами по 4 часточки.

Другий рік готую цей компот на зиму. Ділюся рецептом

Далі беру м’яту (мелісу) ретельно промиваю під проточною водою. Додаю по парі гілочок (за смаком) в кожну банку.

Додаю цукру по 300 гр., заливаю киплячою водою по саме горло, закручую стерилізованими кришками.

Другий рік готую цей компот на зиму. Ділюся рецептом

Кладу кожну банку на бік і катаю туди сюди, щоб осів цукор і на дні розчинився.

Перевертаю банки і укутують під ковдру, до повного охолодження.

Другий рік готую цей компот на зиму. Ділюся рецептом

Освіжаючий, особливо смачний, коли добре охолоджений. Смачного!