Духовка не потрібна: смачний торт “Пломбір”, без випічки

Багато хто плутає його з Наполеоном, але це зовсім не так. Ви не повірите, але на смак він як пломбір з дитинства!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине Гніздо

Отже для приготування знадобляться:

  • 500 г борошна.
  • 140 г цукру.
  • 250 г вершкового масла.

Для крему потрібні:

  • 1 кг сметани.
  • 4 яйця.
  • 4 ст. л. крохмалю.
  • 100 г вершкового масла.
  • 300 г цукру.

Готуємо спочатку корж:

Подрібнюємо підморожене масло на тертці і змішуємо його з іншими інгредієнтами. Гарненько перемішуємо масу.

Гріємо сковорідку і кладемо на неї нашу крихту. Нагріваємо її до появи апетитного карамельного кольору.

Тепер беремося за крем:

Кладемо розбиті яйця, цукор і крохмаль в ємність. Ретельно перемішуємо до отримання однорідної маси.

Вводимо в суміш сметану і знову перемішуємо.

Робимо водну баню і ставимо на неї каструлю. Після нагріву додаємо вершкове масло і залишаємо остигати.

Сервіровка:

На тарілку укладаємо тонкий шар крихти, слідом за ним крем. І так повторюємо, поки не використовуємо всі інгредієнти.

Після цього відправляємо торт в холодильник на 3-4 години.

Загалом, виходить близько 2.5 кг смачного десерту. Ідеально для дружної сім’ї!

Смачного!