Дуже люблю тісто філо і готую з нього ніжний пиріг з кремом з манки: рецепт

Пиріг з тіста філо з кремом з манки — традиційний десерт грецької кухні. Така випічка готується легко. А на смак вона просто приголомшлива. Тісто виходить хрустким, а крем володіє приємною ніжною текстурою. Цей цікавий варіант десерту сподобається і дорослим, і дітям.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо

Для основи потрібні такі інгредієнти:

  • Приблизно 450 г тесту філо.
  • Розтоплене вершкове масло в кількості 200 м

До складу начинки входять такі продукти:

  • Літр молока.
  • Близько 70 г цукрового піску.
  • Манна крупа в такій же кількості.
  • Чотири яйця.
  • Шкірка одного лимона.
  • Близько 20 г ванільного порошку.

Для сиропу знадобиться:

  • Приблизно 560 г цукрового піску.
  • Столова ложка лимонного соку.
  • Вода в кількості 475 мл.

Для змазування форми використовується рафінована олія.

Покроковий рецепт солодкого грецького пирога

Для сиропу цукровий пісок з’єднують з водою і соком лимона в каструлі. Проварюють масу на слабкому вогні, час від часу помішуючи. Рідина повинна придбати щільну консистенцію.

Для приготування крему молоко з’єднують з манною крупою, цукровим піском, яйцями і шкіркою лимона. Ставлять посудину з продуктами на слабкий вогонь. Варять масу, час від часу помішуючи. Вона повинна придбати кремоподібну консистенцію.

Після цього з каструлі з продуктами видаляють шкірку лимона. Додають ванільний порошок. Посудину для випічки покривають розплавленим маслом. На дно форми викладають лист тіста. Покривають його маслом.

Повторюють процедуру, щоб вийшло три-чотири шари тесту. Потім його заливають кремом з манної крупи. Накривають залишилися пластами тесту, змащуючи кожен шар розплавленим маслом.

Надрізають поверхню десерту, щоб вийшов візерунок у вигляді квадратів. Готують пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці близько 75 хвилин. Витягають випічку.

Покривають її поверхню сиропом. Після цього десерт можна подавати до столу.