Дуже люблю тісто філо і готую з нього ніжний пиріг з кремом з манки: рецепт
Пиріг з тіста філо з кремом з манки — традиційний десерт грецької кухні. Така випічка готується легко. А на смак вона просто приголомшлива. Тісто виходить хрустким, а крем володіє приємною ніжною текстурою. Цей цікавий варіант десерту сподобається і дорослим, і дітям.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо
Для основи потрібні такі інгредієнти:
- Приблизно 450 г тесту філо.
- Розтоплене вершкове масло в кількості 200 м
До складу начинки входять такі продукти:
- Літр молока.
- Близько 70 г цукрового піску.
- Манна крупа в такій же кількості.
- Чотири яйця.
- Шкірка одного лимона.
- Близько 20 г ванільного порошку.
Для сиропу знадобиться:
- Приблизно 560 г цукрового піску.
- Столова ложка лимонного соку.
- Вода в кількості 475 мл.
Для змазування форми використовується рафінована олія.
Покроковий рецепт солодкого грецького пирога
Для сиропу цукровий пісок з’єднують з водою і соком лимона в каструлі. Проварюють масу на слабкому вогні, час від часу помішуючи. Рідина повинна придбати щільну консистенцію.
Для приготування крему молоко з’єднують з манною крупою, цукровим піском, яйцями і шкіркою лимона. Ставлять посудину з продуктами на слабкий вогонь. Варять масу, час від часу помішуючи. Вона повинна придбати кремоподібну консистенцію.
Після цього з каструлі з продуктами видаляють шкірку лимона. Додають ванільний порошок. Посудину для випічки покривають розплавленим маслом. На дно форми викладають лист тіста. Покривають його маслом.
Повторюють процедуру, щоб вийшло три-чотири шари тесту. Потім його заливають кремом з манної крупи. Накривають залишилися пластами тесту, змащуючи кожен шар розплавленим маслом.
Надрізають поверхню десерту, щоб вийшов візерунок у вигляді квадратів. Готують пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці близько 75 хвилин. Витягають випічку.
Покривають її поверхню сиропом. Після цього десерт можна подавати до столу.