Дуже проста та смачна шоколадна ковбаса

Такі ласощі зникають зі столу за одне чаювання. Дуже просто та смачно.

Нам потрібно:

  • печиво (типу «ювілейне») – 450 гр.
  • какао – 25 гр.
  • масло вершкове – 130 гр.
  • згущене молоко – 2 ст.л.
  • сметана – 60 гр.
  • цукор – 60 гр.

Покроковий рецепт приготування:

У велику миску кришимо печиво. Ви можете робити це за допомогою рук, але зі качалкою виходить набагато швидше та зручніше. Одне з основних правил – це кришити печиво неоднорідно. Шматочки повинні виходити різного розміру.

В окрему каструльку кладемо вершкове масло (у нас домашнє). Його краще брати кімнатної температури. Додаємо цукор, сметану, какао порошок та варене згущене молоко.

Поміщаємо каструлю на водяну баню і доводимо до однорідної консистенції, помішуючи ложкою. До кипіння доводити не варто. Як тільки масло почне підтоплюватися, можна знімати з плити та помішувати ще протягом кількох хвилин.

Коли маса стане досить однорідною, додаємо її до печива. І ретельно перемішуємо. Цього обсягу вистачить на дві шоколадні ковбаси.

На столі розстеляємо фольгу і половину маси перекладаємо центром.Формуємо руками ковбаску. Потім скручуємо фольгу по краях, щоб наша ковбаса не вилізла при щільнішому натисканні. Те ж саме робимо з другою частиною маси.

Тепер, коли обидві ковбаски готові, поміщаємо в холодильник до застигання. На це знадобиться кілька годин. Охолоджену ковбасу відокремлюємо від фольги і нарізаємо до чаю.

Не вдається скопіювати.