Дуже проста та смачна шоколадна ковбаса
Такі ласощі зникають зі столу за одне чаювання. Дуже просто та смачно.
Нам потрібно:
- печиво (типу «ювілейне») – 450 гр.
- какао – 25 гр.
- масло вершкове – 130 гр.
- згущене молоко – 2 ст.л.
- сметана – 60 гр.
- цукор – 60 гр.
Покроковий рецепт приготування:
У велику миску кришимо печиво. Ви можете робити це за допомогою рук, але зі качалкою виходить набагато швидше та зручніше. Одне з основних правил – це кришити печиво неоднорідно. Шматочки повинні виходити різного розміру.
В окрему каструльку кладемо вершкове масло (у нас домашнє). Його краще брати кімнатної температури. Додаємо цукор, сметану, какао порошок та варене згущене молоко.
Поміщаємо каструлю на водяну баню і доводимо до однорідної консистенції, помішуючи ложкою. До кипіння доводити не варто. Як тільки масло почне підтоплюватися, можна знімати з плити та помішувати ще протягом кількох хвилин.
Коли маса стане досить однорідною, додаємо її до печива. І ретельно перемішуємо. Цього обсягу вистачить на дві шоколадні ковбаси.
На столі розстеляємо фольгу і половину маси перекладаємо центром.Формуємо руками ковбаску. Потім скручуємо фольгу по краях, щоб наша ковбаса не вилізла при щільнішому натисканні. Те ж саме робимо з другою частиною маси.
Тепер, коли обидві ковбаски готові, поміщаємо в холодильник до застигання. На це знадобиться кілька годин. Охолоджену ковбасу відокремлюємо від фольги і нарізаємо до чаю.