Дуже просто, але так смачно і готується дуже швидко! Курка в молочному соусі з часником на сковороді

Ніжна, соковита, ароматна страва, яку оцінить вся родина! Дуже смачно з рисом, макаронами або зі свіжими овочами ну або просто із хлібом.

Для приготування потрібно:

  • курка 1 кг
  • борошно 2 стол. ложки
  • чорний мелений перець 1/2 чайної ложки
  • паприка 2 чайні ложки
  • сіль 1 чайна ложка
  • часник 3-4 зубчики (за смаком)
  • зелень (кріп, петрушка)
  • молоко 250 мл
  • рослинна олія

Для приготування можна використовувати будь-які частини курки гомілки, стегна або обробити цілу тушку на порційні шматки.

Для панування змішайте борошно, сіль, чорний мелений перець та паприку. Кожен шматочок курки обваляйте в отриманій суміші. На сковороді розігрійте олію, викладіть курку та обсмажте на невеликому вогні під кришкою до повної готовності.

Поки обсмажується курка, приготуйте соус. Для цього з’єднайте молоко, натертий на дрібній тертці або пропущений через часник прес, свіжу зелень. Все добре перемішайте. Замість свіжої зелені можна використовувати суміш кавказьких трав.

Залийте обсмажену курку соусом і згасіть на повільному вогні під кришкою 5-10 хвилин.

Це дуже смачно і готується нескладно та швидко!