Дуже просто і дуже смачно. Сік з гарбуза

Пропонужмо Вам натуральний сік з гарбуза який врази смачніший за магазинні.

Сьогодні готую гарбузовий сік з апельсинами, виходить надзвичайно смачний, навіть дітлахи, не любителі гарбуза п’ють як апельсиновий, не підозрюючи, що основний інгредієнт, це гарбуз. Саме такий сік найбільше люблять у нашій родині і дорослі та діти, п’ємо із задоволенням.

Змінюючи добавки, апельсин, лимон, морква, яблука, груші, айва, обліпиха, курага та ін. можна отримувати сік з різними смаками, також готую чистий сік з гарбуза, виходить не тільки смачний, але ще й корисний.

Нам знадобиться:

  • Гарбуз очищений – 1 кг
  • Вода – 1 літр + (0,5-0,7 л кип’яток для розведення до потрібної консистенції – за бажанням)
  • Апельсини – 2-3 шт (чим більше, тим смачніший сік)
  • Цукор – 200 гр
  • Сік лимона – за смаком

Покроковий рецепт приготування:

Очищений від шкірки гарбуз нарізаю на шматочки (приблизно як сірникова коробка), дрібнити не потрібно. Перекладаю в каструлю, що підходить за розміром, наливаю воду (я завжди беру фільтровану), перекладаю в неї підготовлений гарбуз і ставлю на вогонь. Варю до готовності гарбуза приблизно 7-10 хвилин після закипання.Поки гарбуз готується, цим часом стерилізую промиті з содою і добре прополоскані під проточною водою банки в мікрохвильовій печі, і вичавлюю сік з апельсинів, це можна зробити будь-яким зручним способом, я попередньо з натиском катаю апельсин по столу, а потім віджимаю руками за допомогою великої ложки. А щоб не потрапили кісточки, використовую ситечко. Апельсини не шкодую, чим більше апельсинів покладу, тим менше гарбуз видає себе, діти і навіть чоловік не можуть визначити, думають що апельсиновий сік.

Гарбуз готовий, тепер за допомогою блендера перетворюю його на пюре, роблю це прямо в каструлі, не знімаючи з вогню. Водночас у чайнику кипить вода, додаю воду в пюре і доводжу до потрібної мені консистенції, можна взагалі не розбавляти, все залежить від нашого смаку, хтось любить густий сік, а хтось рідкий.

Тепер додаю цукор, доводжу до кипіння і вливаю свіжий апельсиновий сік, доводжу до кипіння, пробую, якщо потрібно до смаку додаю сік лимона (приблизно 1-1,5 ст. ложки). Якщо апельсини кислі, то лимонний сік може не знадобитися. Даю покипіти 5-7 хвилин, обов’язково знімаю пінку і розливаю гарячий сік у стерилізовані банки, закручую стерилізованими кришками.

Перевертаю банки і загортаю до повного охолодження, такий сік чудово зберігається в квартирі прямо в шафі, але скажу вам чесно, довго він не затримується, дуже смачний виходить. Раджу приготувати!

В нього можна додавати наприклад грушу, яблука, апельсин. Також можете додавати і інші фрукти за бажанням.

Не вдається скопіювати.