Дуже смачна картопля з м’ясом. Така картопля прикрасить будь-який стіл: хоч будній, хоч святковий
Картопля як шашлики, тільки без багаття. Ще жодного разу не залишалося у нас другого дня! Картопля з м’ясом. Виходить багато та прикрасить будь-який стіл: хоч будній, хоч святковий.
Інгредієнти:
- М’ясо – 1кг
- Картопля – 1кг
- Цибулина – 2шт
- Сіль – 1ч.л.
- Перець чорний – 1/2ч.л. (або за смаком)
- Рослинна олія – 100мл
- Часник – 3зуб
- Зелень – до смаку
- Приправа до м’яса – 1/2ч.л.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
М’ясо беремо будь-яке, баранина, яловичина, курка, у нас сьогодні свинина 1 кг. Наріжемо досить великими шматками приблизно як на шашлик.
Кладемо в миску, додаємо 1ч. солі, чорний перець 1/2 ч.л. і перемішуємо, можна додати за бажанням улюблені спеції. Залишимо на хвилин 20, за цей час очистимо картоплю і наріжемо великими кубиками.
Беремо казан, наливаємо 100 мл олії, розігріваємо, тепер кладемо картоплю і обсмажуємо, як почне золотитися, виймаємо.
У це масло кладемо м’ясо і смажимо до легкої золотистості м’яса. Часом у нас це займає хвилин 10.
Тепер коли м’ясо обсмажилося, досипаємо 2 крупно порізані цибулини, смажимо пару хвилин, олію зливаємо, зверху кладемо картоплю, вливаємо 250 мл води, вогонь робимо мінімальний і готуємо 50-60 хвилин, орієнтуйтесь по готовності.
Порубаємо зелень кропу та петрушки, пропустимо через прес для часнику часник, пару зубчиків, вливаємо пару ложок олії, перемішуємо, розподіляємо зелень з часником по готовій картоплі, закриваємо даємо постояти хвилин 6 і можна подавати до столу.