Дуже смачна картопля з м’ясом. Така картопля прикрасить будь-який стіл: хоч будній, хоч святковий

Картопля як шашлики, тільки без багаття. Ще жодного разу не залишалося у нас другого дня! Картопля з м’ясом. Виходить багато та прикрасить будь-який стіл: хоч будній, хоч святковий.

Інгредієнти:

  • М’ясо – 1кг
  • Картопля – 1кг
  • Цибулина – 2шт
  • Сіль – 1ч.л.
  • Перець чорний – 1/2ч.л. (або за смаком)
  • Рослинна олія – ​​100мл
  • Часник – 3зуб
  • Зелень – до смаку
  • Приправа до м’яса – 1/2ч.л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

М’ясо беремо будь-яке, баранина, яловичина, курка, у нас сьогодні свинина 1 кг. Наріжемо досить великими шматками приблизно як на шашлик.

Кладемо в миску, додаємо 1ч. солі, чорний перець 1/2 ч.л. і перемішуємо, можна додати за бажанням улюблені спеції. Залишимо на хвилин 20, за цей час очистимо картоплю і наріжемо великими кубиками.

Беремо казан, наливаємо 100 мл олії, розігріваємо, тепер кладемо картоплю і обсмажуємо, як почне золотитися, виймаємо.

У це масло кладемо м’ясо і смажимо до легкої золотистості м’яса. Часом у нас це займає хвилин 10.

Тепер коли м’ясо обсмажилося, досипаємо 2 крупно порізані цибулини, смажимо пару хвилин, олію зливаємо, зверху кладемо картоплю, вливаємо 250 мл води, вогонь робимо мінімальний і готуємо 50-60 хвилин, орієнтуйтесь по готовності.

Порубаємо зелень кропу та петрушки, пропустимо через прес для часнику часник, пару зубчиків, вливаємо пару ложок олії, перемішуємо, розподіляємо зелень з часником по готовій картоплі, закриваємо даємо постояти хвилин 6 і можна подавати до столу.