Дуже смачне арахісове тістечко без випічки

Арахісове тістечко без випічки — улюблений десерт багатьох людей. Готується такий смаколик дуже просто, а результат перевершує усі очікування. Тістечка припадають до смаку всім ласунам, адже вони виходять дуже ніжними, солодкими та мають чудовий аромат і смак горіхів. Єдиний мінус у таких ласощів — вони надто калорійні.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Інгредієнти

Для тістечок

  • цукровий пісок — 600 г (або три склянки);
  • чиста питна вода — 20 ст. л., це дорівнює приблизно чверті склянки;
  • вершкове масло (можна замінити на маргарин, але смак може трохи змінитися) — 250 г;
  • пісочне печиво — 60-100 г;
  • арахіс — від 500 до 600 г;
  • шоколад — одна плитка;
  • какао-порошок — 2 ст. л.

Для глазурі

  • 50 г шоколаду;
  • 1 ст. л. какао;
  • трохи вершкового масла.

Приготування

  1. Перше, що потрібно зробити — це приготувати цукровий сироп. Для цього нагрівайте воду з цукром на повільному вогні, постійно при цьому помішуючи. Коли цукровий пісок повністю розтане, можна зняти каструлю з вогню.
  2. Печиво розминаємо до стану крихт, горіхи теж подрібнюємо у блендері або кавомолці. Змішуємо між собою і додаємо інгредієнти у цукровий сироп.
  3. Тепер вводимо у цю суміш розм’якшене вершкове масло, добре перемішуємо. Далі слід розділити горіхову масу на дві половини.
  4. До однієї з частин додаємо розтоплений на водяній бані або у мікрохвильовій печі шоколад і какао-порошок, знову добре перемішуємо.
  5. Деко слід застелити пекарським папером і викласти частину шоколадно-горіхової маси. Почекайте, поки вона застигне, для прискорення процесу можна поставити деко у холодильник. Наступним викладіть шар тіста без шоколаду. Чергуйте шари між собою, поки все тісто не закінчиться, верхнім при цьому має стати шар без шоколаду.
  6. Поставте деко у холодильник до повного застигання десерту. Тим часом можна приготувати глазур.
  7. Шоколад розтопіть на водяній бані, змішайте з розтопленим вершковим маслом і какао. Дайте трохи охолонути.
  8. Змастіть глазур’ю застиглий торт і знову поставте його у холодильник.
  9. Після того, як глазур стане твердою, наріжте десерт на порційні тістечка і насолоджуйтеся результатом!