Дуже смачне шоколадне печиво без випічки. Рецепт знайшла в американської блогерші

До мене часто приходять гості, і мені хотілося мати в запасі ще один спосіб приготування простих і легких ласощів. Тому я шукала десерт, який не тільки швидко готується, але і складається з доступних продуктів. Мені вдалося знайти такий рецепт у американської блогерші. Це шоколадне печиво з вівсяними пластівцями. Всього за 5 хвилин, у мене вийшло дуже смачне ласощі!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо

Необхідні продукти та обладнання

Щоб приготувати печиво, вам знадобиться всього 8 інгредієнтів:

  • цукровий пісок — пара склянок;
  • молоко і вершкове масло, порізане кубиками — по півсклянки;
  • арахісове масло — дві третини склянки;
  • вівсяні пластівці швидкого приготування — три склянки;
  • какао-порошок — чверть склянки;
  • екстракт ванілі — чайна ложка;
  • морська сіль — щіпка.

Підготуйте наступне кухонне обладнання:

  • каструлю;
  • деко з вощеного папером;
  • вінчик;
  • ложку-дозатор для печива або морозива.

Детально про інгредієнти

Поговоримо більш детально про вибір інгредієнтів для печива:

Какао-порошок. Вибирайте продукт без цукру, інакше десерт вийде занадто нудотним.

Вершкове масло. Ви можете використовувати несолоний або солоний продукт. Підійде також топлене або веганські масло.

Молоко. Рецептура страви допускає використання молока будь-якої жирності.

Арахісове масло. Ви можете замінити цей продукт маслом з іншого виду горіхів.

Вівсяні пластівці швидкого приготування. Якщо у вас є під рукою тільки звичайна вівсянка, то киньте її в блендер або кухонний комбайн і збийте 1-2 рази. Подрібнений продукт буде нагадувати за текстурою пластівці швидкого приготування.

Готуємо суміш

Порубати шматок вершкового масла кубиками. Налийте молоко в каструлю. Додайте кубики масла, молоко, цукор і какао-порошок.

Поставте суміш на вогонь. Одночасно нагрівайте масу і збивайте її блендером до тих пір, поки масло не розтопиться.

Після закипання прогрійте суміш ще 1 хвилину, а потім вимкніть вогонь. Залиште каструлю на плиті. Додайте арахісове масло і екстракт ванілі, а потім ще раз збийте масу за допомогою блендера.

Додаємо пластівці і сіль

Киньте в приготовлену суміш вівсяні пластівці і морську сіль. Перемішуйте масу до тих пір, поки вона не стане однорідною. Намагайтеся працювати швидко, так як суміш у міру охолодження застигає.

Формуємо печиво

Постеліть на деко вощений папір. Візьміть ложку-дозатор. Зачерпніть порцію тесту і викладіть на лист з папером. Повторюйте цю процедуру до тих пір, поки у вас не закінчиться вся маса. Розташовуйте заготовки для печива на відстані один від одного, щоб вони не злипалися.

Охолоджуємо

Охолоджувати печиво при кімнатній температурі. Це зазвичай займає 30 — 60 хвилин. Якщо ви хочете прискорити цей процес, то помістіть заготовки для печива в холодильник.

Подаємо на стіл

Подавайте на стіл в якості доповнення до чашечки чаю або гарячого молока. Цей десерт можна зберігати в холодильнику близько 5 днів. Печиво потрібно покласти в контейнер з кришкою.

Ви можете також заморожувати вироби в герметичній ємності. У цьому випадку тривалість зберігання збільшується до 2 місяців. Перед подачею на стіл печиво потрібно потримати при кімнатній температурі, щоб воно підтануло. Підігрівати десерт в СВЧ-печі не можна.