Дуже смачне сирне печиво з цукром
Дуже смачне, а найголовніше, просте сирне печиво, витоки якого сягають далекого дитинства. Рецепт розрахований на користувача кухні будь-якого рівня, тому справиться може кожен.
Нам потрібно:
- сир – 300 гр.
- розм’якшене вершкове масло – 100 гр.
- ванільний цукор 1 ч. л.
- борошно +/- 250 гр.
- розпушувач – 10 гр.
- дрібка солі
- цукор – 100-150 гр.
Покроковий рецепт приготування
Усі інгредієнти для тесту мають бути кімнатної температури. У мисці змішати сир, м’яке вершкове масло, щіпку солі, ванільний цукор. Для цього рецепту сир не повинен бути сухим, краще брати м’який, дрібнозернистий. Якщо сир крупинчастий, попередньо протріть його через сито.
В іншій мисці змішати борошно та розпушувач. Поступово просіюємо та замішуємо тісто, борошно додавайте частинами, його може піти трохи менше або більше. Кількість борошна залежатиме від вологості сиру. Довго не вимішувати, як тільки тісто зібралося в однорідну грудку – значить готове.Тісто дуже м’яке і не липне до рук.
Тісто ділимо на дві частини. Кожен шматочок розкотити прямокутний пласт товщиною приблизно 3 мм. Зверху присипати цукром, цукор додавайте на свій смак (у нас пішло всього 120 г. на два пласти тіста). Рукою розподілити цукор рівномірно і прокатати качалкою, щоб притиснути цукор.
Скачати тісто у рулет. Нарізати на шматочки товщиною приблизно 2 см, рулет не притискайте, щоб зберегти шари. Викласти печиво на лист, застелений пергаментом, зверху посипати ще трохи цукром. Випікати у духовці розігріту до 180 градусів 20-25 хвилин. Зверху та знизу має підрум’янитися, головне не пересушити.