Дуже смачні еклери на соняшниковій олії
На олії еклери виходить незрівнянними: мають гарний рельєф і пористу серцевину. Від еклерів на вершковому маслі, скажу чесно, за смаком взагалі не відрізняються. За рецептом використовуємо заварний крем, але ви за бажанням можете замінити на будь-який інший. Таким ефектним, ніжним і повітряним десертом ви з легкістю зможете розбавити свої сімейні чаювання. Рекомендую всім спробувати.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
- 200 гр борошна
- 200 мл води
- 100 мл соняшникової олії
- 4-5 яєць
- дрібка солі
- дрібка ваніліну
Для крему
- 500 мл молока
- 150 гр цукрового піску
- 2 яйця
- 12 гр ванільного цукру
- 7 столових ложок крохмалю
- 200 гр білого шоколаду
- 200 гр сиру
Як приготувати еклери
В першу чергу в каструлю вливаємо вливаємо воду і олію. Додаємо сіль і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння.
Після чого всипаємо борошно і швидко мішаємо. Ми маємо довести до щільної і однорідної маси. Знімаємо з вогню і залишаємо на 5-7 хвилин.
Потім, використовуючи міксер, перемішуємо, додаючи по одному яйця. В результаті ми повинні отримати гладке, тягуче і однорідне тісто.
Перекладаємо підготовлене тісто в кондитерський мішок з фігурною насадкою і відкидають на деко, попередньо застелене пергаментним папером.
Відправляємо заготовки в духовку, попередньо розігріту до 220 градусів, на 10 хвилин. Потім температуру зменшуємо до 190 градусів і продовжуємо випікати ще 15 хвилин. При цьому процесі дверцята духовки ні в якому разі відкривати не треба. По закінченню залишаємо заготовки остигати.
Тепер беремося за приготування крему. Для цього в каструлю відправляємо молоко, цукровий пісок, крохмаль і яйця. Віночком добре перемішуємо. Не зупиняючись в цьому процесі, доводимо до кипіння. Потім знімаємо з вогню і додаємо ванільний цукор. Добре перемішуємо.
Після чого дрібно нарізаємо шоколад і перекладаємо в крем. Перемішуємо до повного його розчинення і залишаємо остигати.
Після закінчення потрібного часу додаємо сир і, використовуючи міксер, збиваємо масу до однорідності.
Тепер підготовлений крем перекладаємо в кондитерський мішок з тонкою насадкою. Наповнюємо ним еклери.
За бажанням можете перед подачею присипати цукровою пудрою.