Дуже смачні хрусткі огірочки «Празькі» без оцту
На смак такі огірки виходять ніжними, з солодкуватим смаком і до того ж дуже хрусткими. Роблячи закатування, я в одну банку ложу часточку лимона, а в іншу – часточку апельсина. Смак вийшов неповторним. Головне, всій родині дуже сподобалося. Такі огірки неодмінно варто приготувати.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Необхідна кількість продуктів на літрову банку:
- 12-13 огірків
- Часник – два зубчики
- Лимон або апельсин – одна часточка
- Корінь хрону – один сантиметр
- Лавровий лист
- Запашний перець
- Пару листя чорної смородини
Для маринаду:
- 500 грам води
- Лимонна кислота – ½ чайної ложки
- 75 грам цукру
- Сіль – столова ложка
Рецепт приготування огірків на зиму
З самого початку заливаємо огірки водою на 5-6 годин. Потім промиваємо їх і видаляємо хвостики.
Стерилізуємо і висушуємо тару. На дно банок кладемо корінь хрону, перець духмяний, зелень і далі утрамбовуємо огірки. Після цього, заливаємо огірки кип’ятком, залишаємо на 20 хвилин, і зливаємо воду. Вона Вам більше не знадобиться.
Приготуємо маринад. Для цього змішуємо всі компоненти і ставимо на плиту. Коли вода закипить, варимо всього пару хвилин.
Як тільки приготуєте маринад, заливаємо ним огірки і закатуємо банки. Не забудьте, що кришки теж потрібно простерилізувати.
Банки вкутуємо ковдрою, перед цим перевернувши їх верх дном.
Після охолодження, зберігаємо огірки або в погребі, або в прохолодному місці.
Приготувавши такі огірки, Ви обов’язково залишитеся задоволені результатом.