Дуже смачні тефтелі з підливою та картоплею

Тефтелі з картоплею та підливою не займуть у вас багато часу, але наскільки це класно! Відразу найсмачніша страва з гарніром готова!

Нам потрібно:

  • фарш – 0,5 кг.
  • цибуля – 2 шт.
  • морква – 1 шт.
  • рис – 1 ст.
  • сіль – 3/4 ст.л.
  • чорний мелений перець – 0,5 ч.л.
  • картопля – 4 шт.
  • томатний сік – 2 ст.
  • спеції – 1 ч.л.
  • лавровий лист – 3 шт.

Покроковий рецепт приготування:

Одну цибулину нарізати дуже дрібно, додати до фаршу, перемішати. Потім додати рис (сирий!), поперчити, посолити і добре вимісити фарш для тефтелей.

Зліпити невеликі тефтелі та прибрати на 30 хвилин у холодильник. Другу цибулину нарізати крупніше, моркву натерти на великій тертці, картопля нарізати кружальцями.

Цибулю підсмажити, додати моркву – зробити засмажку. До засмаження додати склянку томатного соку, лавровий лист і згасити 2 хвилини.

Потім викласти шаром картоплю, посолити його, поперчити і зверху на картоплю викласти тефтелі.

Залити зверху ще 1 склянкою томатного соку, додати води, щоб тефтелі були покриті на 3/4, накрити кришкою і залишити гасити на 30 хвилин.