Дуже смачний і цікавий салат з баклажанів. Оригінальна літня закуска, яку гості з’їдають швидше за м’ясо. Його смак словами не передати, потрібно спробувати
Для мене влітку страви з баклажанів – це коронні страви при будь-яких застіллях. Тому з радістю пробую щось новеньке. Цей салат підкорив мене з першої ложки. Його смак словами не передати, потрібно спробувати. Гості не могли нахвалити його, цей салат першим зник зі святкового столу.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Україцні Сьогодні
Дуже смачний і цікавий салат з баклажанів. Оригінальна літня закуска, яку гості з’їдають швидше за м’ясо.
Необхідні інгредієнти:
- Баклажани – 500 г.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цибуля – 1 шт.
- Перець (червоний болгарський) – 100 г.
- Морква – 200 г.
- Олія – 4 ст. л.
- Часник – 4 зуб.
- Цукор – 1 ст. л.
- Соєвий соус – 2 ст. л.
- Яблучний оцет – 3 ст. л.
- Кунжут – 1 ст. л.
Покроковий рецепт приготування:
Пів кілограма баклажанів нарізаємо соломкою (по всій довжині), додаємо 1 чайну ложку солі, добре перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин. В окрему посудину нарізаємо 100 г цибулі (напівкільцями). Додаємо 100 г солодкого червоного болгарського перцю, нарізаного соломкою по всій довжині.
На сковорідці в олії обсмажуємо нарізані соломкою баклажани. Викладаємо в красиву тарілку. Поступово додаємо часник (дрібно порізаний), цибулю, болгарський перець.
До салату додаємо 1 столову ложку цукру, 2 столові ложки соєвого соусу, 3 столові ложки яблучного оцту, 1 столову ложку кунжуту. Акуратно перемішуємо. Даємо трохи часу, щоб салат настоявся. Можна подавати до столу, виходить смакота неймовірна!
Рецепт – Олена Тузинська.
Фото – Олена Тузинська.
Смачного вам!