Дуже смачний мармелад з гарбуза, за півгодини. Діти з’їдають із задоволенням
Пропоную вашій увазі мармелад з гарбуза — ласощі смачні і корисні, яким сміливо можна пригощати дітей, адже склад у нього абсолютно натуральний. Такий десерт нам не зовсім звичний, але в результаті виходить смачно і цікаво.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда
Необхідні інгредієнти:
- гарбуз в очищеному вигляді – 500 гр;
- апельсин – 1 шт. (~ 250 гр.);
- цукор – 1 ст. (250 гр.);
- желатин – 40 гр;
- холодна кип’ячена вода – 150 гр.
Спосіб приготування
Гарбуз заздалегідь очистити від шкірки і видалити насіння. Нарізаємо його на шматочки.
Тепер замочимо желатин в холодній кип’яченій воді.
Також підготуємо апельсин: розріжемо його навпіл і видавимо з нього сік.
Тепер виливаємо в каструльку апельсиновий сік, додаємо гарбуз і цукор.
Шкірку апельсина теж складаємо в каструлю, вона віддасть свій аромат мармеладу, і мармелад буде смачніше.
На невеликому вогні варимо гарбуз до готовності (це близько 15 хвилин).
Тепер вимикаємо плиту і прибираємо апельсинову шкірку.
Відразу викладаємо в каструлю желатин і розмішуємо до розчинення желатину.
А ось тепер можна прямо в каструлі подрібнити гарбуз занурювальним блендером до однорідності, а можна просто потовкти його товкачем, якщо однорідне стан для вас не принципово.
Якщо в результаті роботи блендера утворилася невелика піна, її прибираємо з поверхні майбутнього мармеладу.
Беремо форму, і вистилаємо її целофаном.
Виливаємо в форму рідкий мармелад і даємо мармеладу застигнути в холодильнику.
Тепер щоб витягти мармелад з форми, посипаємо його зверху цукром і перевертаємо на дошку. Акуратно знімаємо целофан з мармеладу.
Ну і можна або відразу різати мармелад на порційні шматочки, або ще трохи присипати його зверху цукром.
Але хочемо зауважити, що цукор на цьому мармеладі поступово тане.
Ось такий смачний і корисний десерт без особливого клопоту можна приготувати своїм діткам.