Дуже смачний пиріг який хочеться їсти ще і ще
Пиріг “Прибалтійський”: Ніжний, соковитий, так і хочеться з’їсти ще шматочок. Готується швидко, не потрібно нічого розкочувати та защипувати.
Інгредієнти:
- Яйця – 2шт.
- Сіль – 1/4ч.л.
- Сода – 1/3ч.л.
- Сметана – 160гр.
- Майонез – 160гр.
- Борошно – 4ст.л
Начинка:
- Сайра – 1 банку
- Картопля – 1шт.
- Цибулина – 1шт.
- Сіль – 1/4ч.л.
- Чорний перець – за смаком
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
Спочатку приготуємо тісто. У миску розбиваємо 2 яйця, кладемо трохи солі, соду 1/3ч.л., перемішуємо вінчиком. Додаємо 160гр сметани та 160гр майонезу, перемішуємо.
Додаємо 4ст.л борошна з невеликою гіркою, перемішуємо до однорідності, щоб не було грудочок. Тісто готове. Виходить за консистенцією як рідка сметана.
Приготуємо начинку. З консерви сілимо рідину, розминаємо вміст вилкою, цибулину дрібно поріжемо. Картоплю натрімо на великій тертці, віджимаємо зайву вологу, перекладаємо в миску, посолити і поперчити до смаку.
Форму змащуємо вершковим маслом, вливаємо половину тіста, розрівнюємо, кладемо начинку, першим шаром картопля, посипаємо цибулею, потім кладемо підготовлену консерву, заливаємо тестом, що залишився.
Готуємо в розігрітій духовці за температури 170 градусів 35-40 хвилин до золотистого кольору. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою.
Дістаємо пиріг, розрізаємо на порційні шматочки та подаємо до столу. Вкусний і в гарячому і в холодному вигляді.