Дуже смачний пиріг який хочеться їсти ще і ще

Пиріг “Прибалтійський”: Ніжний, соковитий, так і хочеться з’їсти ще шматочок. Готується швидко, не потрібно нічого розкочувати та защипувати.

Інгредієнти:

  • Яйця – 2шт.
  • Сіль – 1/4ч.л.
  • Сода – 1/3ч.л.
  • Сметана – 160гр.
  • Майонез – 160гр.
  • Борошно – 4ст.л

Начинка:

  • Сайра – 1 банку
  • Картопля – 1шт.
  • Цибулина – 1шт.
  • Сіль – 1/4ч.л.
  • Чорний перець – за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Спочатку приготуємо тісто. У миску розбиваємо 2 яйця, кладемо трохи солі, соду 1/3ч.л., перемішуємо вінчиком. Додаємо 160гр сметани та 160гр майонезу, перемішуємо.

Додаємо 4ст.л борошна з невеликою гіркою, перемішуємо до однорідності, щоб не було грудочок. Тісто готове. Виходить за консистенцією як рідка сметана.

Приготуємо начинку. З консерви сілимо рідину, розминаємо вміст вилкою, цибулину дрібно поріжемо. Картоплю натрімо на великій тертці, віджимаємо зайву вологу, перекладаємо в миску, посолити і поперчити до смаку.

Форму змащуємо вершковим маслом, вливаємо половину тіста, розрівнюємо, кладемо начинку, першим шаром картопля, посипаємо цибулею, потім кладемо підготовлену консерву, заливаємо тестом, що залишився.

Готуємо в розігрітій духовці за температури 170 градусів 35-40 хвилин до золотистого кольору. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою.

Дістаємо пиріг, розрізаємо на порційні шматочки та подаємо до столу. Вкусний і в гарячому і в холодному вигляді.