Дуже смачний рецепт кабачків в томатному соусі
Доброго времени суток передплатники та гості мого каналу!
Про це Мій Світ, із матеріалами Наука і правда
Для любителів гострих закусок цей рецепт з кабачків підійде ідеально. Для приготування кабачків є дуже багато різноманітних рецептів. Але дане блюдо має мінімум інгредієнтів і зберігати цю готову закуску можна навіть при кімнатній температурі, що дуже радує. Адже у багатьох немає можливості для зберігання закруток.
Інгредієнти:
- 5 кг – кабачків (молодих);
- 2 л. – томатного соку;
- 2 головки – часнику;
- 1 пучок – петрушки;
- 1 ч.л. – червоного гострого перцю;
- 300 гр. – цукру;
- 1 ст.л. – солі;
- 150 мл. – оцет 9%;
- 200 мл. – рослинного масла.
Приготування
Кабачки миємо, зрізаємо хвостики з двох сторін і нарізаємо кружечками не сильно тонкими 1 см.
Готуємо соус, беремо томатний сік, якщо томатного соку немає можна взяти томатну пасту 500гр. і розвести в 1.5 літрах чистої води.
У каструлю заливаємо томатний сік, додаємо цукор, сіль, перець і рослинне масло.
Ставимо каструлю з соусом на середній вогонь, поки суміш нагрівається потихеньку опускаємо туди кабачки. Варимо періодично помішуючи 30 хвилин.
За 10 хвилин до закінчення варіння, додаємо подрібнений часник і дрібно нарізану петрушку. У самому кінці варіння додаємо оцет.
Готовий салат гарячим розкладаємо по підготовленим стерилізованим банкам, закручуємо кришками, перевертаємо догори дном і прибираємо під шубу до повного охолодження. Зберігати можна в будь-якому зручному для вас місці при кімнатній температурі.
Приємних вам консервацій і відмінного настрою.