Дуже смачний рецепт огірків у своєму соці

На 1 кг тертих огірків йде 2 ст.л. солі. На дно 3-х літрової банки покласти парасольку кропу і жменю тертих огірків, шар огірочків, шар тертих огірків, подрібнений часник, шар огірочків. Закінчуємо – тертими огірочками, сіллю, залишком соку тертих огірків і великим листком хріну (щоб не пліснявіли огірки).

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

А можна в натерті огірки покласти відразу подрібнений часник, дрібно порізаний кріп, сіль, все розмішати і наповнювати банки. Закриваємо щільною капроновою кришкою.

Якщо немає листка хріну, то можна капронову кришку намазати зсередини готовою гірчицею, теж не пліснявітиме.

Вимити банку від патьоків і прибрати в льох. Такі огірки зберігаються 1.5-2 роки. Просочуються часником—пахнуть і хрустять просто супер!

Можна використовувати терті огірки взимку для розсольника. На терті огірки використовуємо переростки.