Дуже смачний рецепт солених груздів
1. Промийте гриби під проточною водою. Якщо вони погано відмиваються, то залиште їх у воді на деякий час, а потім очистіть за допомогою ножика або щітки. Видалите ніжки.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда
2. Щоб грузді не гірчили, їх потрібно вимочувати у воді приблизно дві доби. Укладете їх в неглибоку ємність капелюшками вниз, залийте холодною водою і придавіть зверху важкою кришкою або великою тарілкою. Міняйте воду двічі в добу.
3. Помийте скляні банки. Замість чистячого порошку використовуйте харчову соду. Простерілізуйте окропом. Розрахуйте, скільки буде потрібно солі: на 1кг розмочених грибів потрібно 40 г солі.
4. Підготуйте приправи, вишневі вітки, парасольки кропу, часник, листя хріну і ще що-небудь на свій смак.
5. Укладайте гриби в банки шарами капелюшками вниз. Спочатку укладете перший шар, потім додайте необхідну кількість солі і що-небудь з добавок, наприклад, листя хріну. Зверху покладете другий шар груздів. Повторюйте процедуру, поки не заповните банку.
7. Придавіть гриби гнітом, гирею або будь-яким іншим важким предметом і поставте в прохолодне місце. Через місяць вони будуть готові.
Смачног!