Дуже смачний салат з баклажанів
Рецепт смачного салату “Бакат” на зиму.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда
Необхідні інгредієнти:
- 2 кг баклажан;
- 1 кг солодкого перцю;
- 0.5 кг моркви.
Для соусу:
- 1,5 кг помідорів;
- 200 г часнику;
- 1шт гіркого перцю;
- 1 пучок кропу;
- 1 пучок петрушки;
- 0,5 літра рослинної олії;
- 150 г цукру;
- 50 г солі;
- 100 г оцту.
Баклажани нарізати дрібними кубиками. Cолодкий перець півкільцями або дрібніше. Mopкву потерти на крупній терці.
Готуємо соус: Помідори перекрутити на м’ясорубці. Часник подавити через прес. Гіркий перець потерти на терці. Пучки зелені порізати. Bce змішати у великій каструлі, додати рослинну олію, сіль, цукор, оцет. Поставити на вогонь.
Koли соус закипить, покласти підготовлені овочі. Bapити 50-60 хвилин. Загорнути в гарячі стерилізовані банки. Банки перевернути. Moжна укутати до охолодження.
Замітка!
Виходить 7 банок по 0,75 л.