Два простих і дуже смачних рецепта салатів на зиму

Такі салати ви з легкістю зможете приготувати, для своїх рідних і близьких. А салати будуть хорошим доповненням будь-якого столу.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і првада

Салат “Парамоніха”

Інгредієни:

  • 2 кг – помідор (часточками);
  • 1 кг – цибулі (кільцями);
  • 1 кг – моркви (на крупній тертці);
  • 1 кг – солодкого перцю (соломкою);
  • 300 гр – рослинного масла;
  • 300 гр – цукру;
  • 100 гр – оцет 9%.

Приготування

Всі овочі нарізаємо, додаємо рослинне масло, цукор, оцет, сіль. Добре перемішуємо, ставимо каструлю на вогонь, доводимо до кипіння і варимо 15 хвилин.

Готовий салат, гарячим розкладаємо по стерилізованим банкам, перевертаємо і прибираємо під шубу.

Виходить 4 літрових баночки.

Смачного!

Салат “Осіння палітра”

Інгредієнти:

  • 2 кг – болгарського перцю (червоного);
  • 1 кг – морква;
  • 1 кг – цибуля;
  • 1 кг – помідори;
  • 10 шт – огірків;
  • 200 гр – рослинного масла;
  • 20 ст.л. – оцет;
  • 15 ч.л. – цукор;
  • сіль за смаком.

Приготування

Нарізаємо великою соломкою всі овочі, додаємо рослинне масло, оцет, цукор і сіль за смаком.

Все добре перемішуємо і даємо постояти 1 годину. Пробуємо сік якщо потрібно додаємо ще солі і цукру за смаком.

Розкладаємо по літровим банкам, заздалегідь підготовленим і стерилізуємо 40-50 хвилин.

Закручуємо кришками, перевертаємо догори дном і прибираємо під шубу до повного охолодження.

Смачного!