Дякую бабусі за рецепт! Хрусткі (мариновані) огірки в неймовірному томатному соку

Огірочки виходять кисло-солодкими, пікантними, дуже ароматними та смачними!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо

Мариновані огірки в томатному соку на зиму

Розсіл на 1 л банку:

  • Сіль – 20 г (НЕ БІЛЬШЕ!)
  • Цукор – 30 г
  • Оцет 70% – 4 г (НЕ ПОВНА чайна ложка!)
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Парасольки кропу по – смаку.
  • Листя хрону по – смаку.
  • Перець чорний горошок по – смаку.
  • Листя чорної смородини по – смаку.
  • Листя вишні по – смаку.
  • Томатний сік (у мене було 11 кг помідорів) – 10 л
  • Огірки – 8 кг

Процес приготування:

Огірки промиваємо і заливаємо чистою водою на кілька годин. Відрізаємо хвостики.

У чисті банки розкладаємо спеції і листя зелені, хрону.

Розкладаємо огірки і часник і заливаємо банки окропом, накриваємо кришками і залишаємо на 15 хвилин.

Томатний сік варимо після закипання 40 хвилин.

Зливаємо з огірків воду. Всипаємо сіль і цукор, вливаємо оцет в кожну банку.

Заливаємо огірки киплячим томатним соком і закручуємо кришками.

Перевертаємо і вкутуємо до охолодження.

Не вдається скопіювати.