Дякую сусідці за підказку. Пельмені тепер у мене не лопаються під час варіння, а тісто тонке і еластичне

Сьогодні представляю вашій увазі рецепт приготування ідеального тіста для пельменів. До недавнього часу для пельменів я готувала тісто за старовинним рецептом нашої сім’ї, але на жаль, як би добре не вимішувала тісто, пельмені все одно при варінні лопалися, м’ясо вивалювалося і вони розварювалися, а бульйон виходив не зовсім прозорий.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Кілька місяців тому, до мене в гості завітала сусідка, я як раз починала замішувати тісто для пельменів. У нас їх всі дуже люблять, тому завжди готую з запасом і заморожую в морозилці. Слово за слово, розговорилися і вона розкрила мені свій секрет, як вона робить ідеальне тісто для пельменів.

І точно, це тісто просто супер, тепер роблю тільки так і ніяк інакше, і дуже вдячна сусідці за те, що поділилася порадою, я сама б не здогадалася, адже у кожної господині є свої секрети. Пельмені тепер у мене не лопаються під час варіння, а тісто тонке і еластичне, до того ж бульйон прозорий. Постараюся передати вам всі секрети смачних пельменів

Необхідні продукти:

Для тіста:

  • Борошно – 700 гр
  • Сіль – 1 ч. ложка
  • Вода – 200 мл (можна взяти в пропорції 1х1 з молоком)
  • Яйце – 2 шт
  • Олія соняшникова – 60 мл (приблизно 3 ст. Ложки)

Для фаршу:

  • Яловичина – 200 гр
  • Свинина – 200 гр
  • Куряче філе – 200 гр
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт
  • Часник – 2-3 зубчики
  • Вода – 50-70 мл
  • Сіль – 1 ч. ложка без гірки
  • Перець чорний – за смаком

Покроковий процес приготування:

1 секрет: Важливо правильно замісити тісто, воно повинно бути туге і еластичне.

Борошно обов’язково просіваю через сито. Змішую в відповідній мисці воду (можна взяти в пропорції 1х1 з молоком, 100 мл води і 100 мл молока) і олію, додаю яйця і сіль, все добре перемішую (за порадою сусідки, я додала соняшникову олію в тісто, завдяки цьому тісто виходить еластичне і м’яке в роботі, не липне до рук і не пересихає).

Додаю частинами борошно і замішую туге тісто, спочатку в мисці, потім на столі (чим довше вимішую, тим краще тісто буде в роботі).

2 секрет: тісто має полежати (відпочити), найменше, хоча б 30 хвилин, це необхідно для того, щоб клейковина набухла, а тісто стало еластичним.

Тісто готове. Залишаю його в мисці, закриваю кришкою, щоб не завітрились.

Поки тісто відпочиває, займаюся приготуванням фаршу. Перекручую на м’ясорубці м’ясо, цибулю і часник, додаю сіль, перець, воду (можна замінити на молоко, фарш буде ще соковитіший), добре перемішую.

Фарш готовий. Бажано фаршу дати теж трохи полежати, хоча б 15-20 хвилин, щоб він наситився спеціями і став ароматним.

3 секрет: дотримання пропорцій. Фарш повинен бути комбінований, це додасть фаршу соковитість, тобто для його приготування використовується кілька видів м’яса (яловичина, свинина, курятина, баранина, індичка і ін.). Обов’язково необхідно додати спеції.

Тепер приступаємо до ліплення пельменів (зазвичай мені допомагають всі члени сім’ї, які в цей час вільні від роботи).

Тісто розкочую в тонкий пласт, чаркою вирізаю кружечки, кладу на середину (по центру) м’ясо, складаю навпіл, добре защипую кінці, потім з’єдную їх разом. Таким методом пельмені виходять практично всі однакові за розміром. Вони не повинні бути великими.

Тепер самий довгоочікуваний момент, приступаємо до варіння. Ставлю на вогонь каструлю з водою, кидаю 1-2 лаврових листки, доводжу до кипіння. У киплячу воду відправляю пельмені, як тільки спливуть на поверхню, вимикаю вогонь.

Подаю гарячими, кожному за бажанням, хтось любить з бульйоном, а хтось без бульйону, кому з маслом, кому зі сметаною, кому із зеленню, а кому з оцтом, це вже на любителя. Смачного!

Дякую сусідці за підказку. Пельмені тепер у мене не лопаються під час варіння, а тісто тонке і еластичне