Дивовижно смачний буряк вершковий

Такі буряки стануть чудовим доповненням до м’яса, птиці або риби. Вершковий, солодкувато-гострий смак не залишить вас байдужим.

Нам потрібно:

  • цибуля ріпчаста
  • 2 шт. середнього розміру
  • буряк – 0,5 кг
  • олія рослинна – 2 – 3 ст.л.
  • сметана (жирність будь-яка) – 100 гр.
  • часник – 1 зубчик
  • сіль

Покроковий рецепт приготування:

Цибулю почистити та нарізати невеликим кубиком. Буряк (сиру) натераємо на тертці для моркви корейською. Якщо немає такої терки, то можна натерти на звичайній терці або порізати буряк тонкими брусочками.

У сковороді розігріваєм олію і кладем обсмажувати цибулю. Обсмажуєм його до м’якості та прозорості чи легкої золотистості. Потім перекладаєм до цибулі натертий буряк і продовжуюєм обсмажувати на маленькому вогні хвилин 10.

До сметани додаєм кілька столових ложок води та перемішуєм до однорідної консистенції рідкої сметани. Додаєм її до буряків, перемішуєм і тушкуємо на повільному вогні під закритою кришкою ще 10 хвилин.

Тепер кладем пропущений через прес часник і додаєм на смак сіль. Ще пару хвилин і вершковий буряк на гарнір готовий.

Не вдається скопіювати.