«Фанта», «Мохіто», «Асорті». Рецепти компотів на зиму

У магазинах сьогодні продають концентрати таких знаменитих напоїв. Але ніхто не дасть гарантії, що вони складаються з якісних фруктів, ягід і ароматних трав. Набагато краще скористатися моїми рецептами і зробити натуральні і ароматні коктейлі на зиму.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Для приготування компоту з червоної аличі вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • алича, 2 кг;
  • цукор, 180 г;
  • кип’яток;
  • банка 2л.

Для приготування абрикосового компоту:

  • абрикоси, 7 шт;
  • цукор, 1.5 склянки;
  • лимон, 3 часточки;
  • м’ята, 3 стебла;
  • кип’яток;
  • банка 3 л.

Для приготування компоту з персиків:

  • персики, 5 шт;
  • апельсин, 2 скибочки;
  • цукор, 1.5 склянки;
  • кип’яток;
  • банка 3 л.

Для приготування яблучного компоту:

  • яблука, 5 шт;
  • лимон, 4 часточки;
  • м’ята, 4 стебла;
  • цукор, 1.5 склянки;
  • кип’яток;
  • банка 3 л.

Для приготування компоту із черешні:

  • черешня, 2 склянки;
  • цукор, 1.5 склянки;
  • кип’яток;
  • банка 3 л.

Процес приготування

Всі рецепти готуємо однаково.

У чисті банки розкладаємо всі фрукти і ягоди, додаємо, де необхідно м’яту, часточки лимона або апельсина, всипаємо цукор і заливаємо кип’ятком.

У каструлю кладемо рушник, ставимо банки, накриваємо їх кришками і наливаємо в ємність гарячу воду по шийки банок.

Стерилізуємо протягом 15 хвилин після того, як вода в каструлі закипить, виймаємо банки, щільно закручуємо кришками.

Перевертаємо банки і вкутуємо до охолодження.

Зберігати такі компоти можна в підвалі або в коморі.

Коктейлі получаються ароматними і смачними, корисними Кількість цукру можна регулювати на свій смак.

«Фанта», «Мохіто», «Асорті». Рецепти компотів на зиму