Гарбузові оладки без яєць з індійськими спеціями

А універсально тим, що їх можна приготувати в абсолютно різних варіантах: солоні, солодкі, зі спеціями і прянощами.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Готувати оладки досить просто, єдине – деякий час зажадає їх смаження. Тому якщо ви готуєте на велику сім’ю, використовуйте для смаження дві сковороди одночасно. Ми пропонуємо приготувати незвичайний солоний варіант гарбузових оладок без яєць з індійськими спеціями.

Інгредієнти:

  • Гарбуз очищений – 0,5 кг.
  • Нутове борошно (або пшеничне) – 1 склянка
  • Сіль – 0,5 ст. ложки
  • Спеції: карі, асафетида – по 0,5 ч. ложки
  • Масло рослинне (для смаження)

Як приготувати оладки з гарбуза:

1. Гарбуз необхідно потерти на дрібній тертці. Додати до нього сіль і добре перемішати, щоб гарбуз трохи пустив сік (якщо ви готуєте солодкі оладки, то додайте півсклянки цукру).

2. До гарбуза додати 1 склянку борошна і спеції. Ми вибрали нутове, як більш здорову альтернативу білому пшеничному борошну (воно багате білком і не містить глютен).

Спеції можна вибрати будь-які. Ми пропонуємо використовувати асафетіду і каррі, т. к. вони добре поєднуються з гарбузом.

3. Замісити однорідне тісто з перетертого гарбуза і борошна. Воно вийде не дуже рідким, але і не повинно бути дуже густим, щоб можна було сформувати оладки на сковороді.

4. Коли тісто готове, поставте розігріти сковороду з невеликою кількістю олії на невеликий вогонь, щоб вона рівномірно прогрілася.

5. Можна приступати до смаження оладок. Для цього необхідно покласти на сковороду близько 1 столової ложки тіста і розрівняти його. Повторювати, поки сковорода не буде заповнена, і смажити кілька хвилин до рум’яності.

Ваші гарбузові оладки готові!

Подавати оладки з гарбуза можна як теплими, так і холодними. Гарніром можуть бути свіжі овочі, проста каша з будь-якої крупи, сметана або домашній майонез.

Готуйте з любов’ю!