Гарбузові оладки без яєць з індійськими спеціями
А універсально тим, що їх можна приготувати в абсолютно різних варіантах: солоні, солодкі, зі спеціями і прянощами.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.
Готувати оладки досить просто, єдине – деякий час зажадає їх смаження. Тому якщо ви готуєте на велику сім’ю, використовуйте для смаження дві сковороди одночасно. Ми пропонуємо приготувати незвичайний солоний варіант гарбузових оладок без яєць з індійськими спеціями.
Інгредієнти:
- Гарбуз очищений – 0,5 кг.
- Нутове борошно (або пшеничне) – 1 склянка
- Сіль – 0,5 ст. ложки
- Спеції: карі, асафетида – по 0,5 ч. ложки
- Масло рослинне (для смаження)
Як приготувати оладки з гарбуза:
1. Гарбуз необхідно потерти на дрібній тертці. Додати до нього сіль і добре перемішати, щоб гарбуз трохи пустив сік (якщо ви готуєте солодкі оладки, то додайте півсклянки цукру).
2. До гарбуза додати 1 склянку борошна і спеції. Ми вибрали нутове, як більш здорову альтернативу білому пшеничному борошну (воно багате білком і не містить глютен).
Спеції можна вибрати будь-які. Ми пропонуємо використовувати асафетіду і каррі, т. к. вони добре поєднуються з гарбузом.
3. Замісити однорідне тісто з перетертого гарбуза і борошна. Воно вийде не дуже рідким, але і не повинно бути дуже густим, щоб можна було сформувати оладки на сковороді.
4. Коли тісто готове, поставте розігріти сковороду з невеликою кількістю олії на невеликий вогонь, щоб вона рівномірно прогрілася.
5. Можна приступати до смаження оладок. Для цього необхідно покласти на сковороду близько 1 столової ложки тіста і розрівняти його. Повторювати, поки сковорода не буде заповнена, і смажити кілька хвилин до рум’яності.
Ваші гарбузові оладки готові!
Подавати оладки з гарбуза можна як теплими, так і холодними. Гарніром можуть бути свіжі овочі, проста каша з будь-якої крупи, сметана або домашній майонез.
Готуйте з любов’ю!