Гарбузовий сік з апельсинами і лимонами на зиму. Смачно і корисно!
До зими не вартий – дуже смачно!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо
Складові:
- 1 середній гарбуз
- 200-300 г цукру
- 2 лимона
- 2 апельсини
Приготування:
Гарбуз очищають і нарізають на невеликі шматочки розміром 2-4 см кожен.
Перекладаємо все в каструлю і заливаємо водою, щоб вона була до рівня гарбуза.
Ставимо каструлю на вогонь, як закипить, варимо гарбуз протягом 5-10 хвилин.
Після чого масу трохи охолоджуємо.
Протираємо м’якоть через металеве сито або за допомогою блендера. Сік знову повернути в каструлю, додати цукор, сік з апельсинів і лимонів.
Доводимо сік до кипіння, кип’ятимо 5 хвилин, потім розливаємо по банкам і закочуємо в 2 3-х літрові банки, закриваємо кришками.