Гаряче “Диво блюдо” з картоплі: хоч кожного дня готуй – не набридне
Гаряче “Диво блюдо” з картоплі: хоч кожного дня готуй – не набридне. Це якраз одна з лінивих страв, із серії “Господиня відпочиває”, рекомендуємо приготувати, виходить дуже смачно.
Рецепт:
- Картопля – 800 г
- Цибуля – 1шт
- Вершкове масло – 40 – 50 г
- Сіль – 1/2ч.л.
- Чорний перець – за смаком
- Риба філе – 500г
- Яйця – 3шт
- Вершки – 300мл
- Сир – 50-100г
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
Картоплю очистимо, вага очищеної картоплі у нас 800гр. Наріжемо кружальцями, тепер картоплю солимо, половина ч. л. солі та додаємо трохи чорного перцю перемішуємо.
Розріжемо цибулину і додамо до картоплі, ще раз перемішуємо.
Беремо форму підходящу за розміром, змащуємо розтопленим вершковим маслом, укладаємо картопля, зверху поливаємо розтопленим вершковим маслом 30гр.
Ставимо в духовку на 30 хвилин при 200 градусах, потрібно картоплю довести до готовності, деяким сортам картоплі може знадобитися 50 хвилин.
Цим часом рибу філе поріжемо на порційні шматочки, підійде будь-яка риба, у мене сьогодні тріска 500гр. Рибу підсолюємо і перемішуємо.
У миску розбиваємо 3 яйця збиваємо вінчиком і вливаємо 300 мл вершків перемішуємо, додамо трохи солі та чорний перець.
Дістаємо готову картоплю на верх кладемо рибу, до речі, якщо хочете, щоб вийшло ще смачніше, можна рибу обваляти в борошні і обсмажити до золотистого кольору на великому вогні. Зверху заливаємо вершки з яйцем, за бажанням посипаємо тертим сиром це не обов’язково, а за бажанням.
Ставимо в духовку на 20-25 хвилин до готовності риби.
Готову страву дістаємо та подаємо доповнивши овочевим салатиком.