Голубці “Ностальгійні” за рецептом з маминого зошита
Це найвдаліший рецепт приготування голубців, вони виходять надзвичайно смачними. Таким методом приготовані голубці навіть вередуни з’їдають разом з капустою.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
- капуста – 1 качан
- вода – 300-500 мл
Для начинки:
- фарш – 500 г
- морква – 1 шт
- цибуля – 1 шт
- сіль – 1/2 ч.л.
- чорний перець – за смаком
- рис – 100 г
- молоко – 150 мл
Для соусу:
- сметана – 150 г
- томатна паста – 1-2 ст.л.
- сіль – 1/2 ч.л.
- чорний перець – за смаком
Як приготувати голубці
І так приступаємо, для початку поставимо вариться рис, 100 грам рису добре промиваємо, кладемо в каструлю, наливаємо 150 мл води, ставимо на вогонь, як вода вбереться знімаємо з вогню, рис не потрібно доводити до готовності.
Тепер займемося капустою, можна скористатися мікрохвильовкою, але мені все одно більше подобається в воді, тому я відділяю традиційним методом, в качані роблю надрізи біля качана, кладу капусту в киплячу воду, даю трохи їй там повариться і починаю відділяти листя. Листя відкидаємо на друшляк.
Цибулину порізати кубиками, моркву натерти на грубій терці. Беремо сковорідку, наливаємо трохи олії, обсмажити спочатку цибулю до легкої золотистості, потім додаємо моркву і смажимо все разом пару хвилин.
Беремо фарш 500 грам будь-який, у мене змішаний, кладемо підготовлений рис, обсмажену моркву з цибулею. Обов’язково вливаємо 150 мл молока або води. Додаємо сіль половину ч.л., чорний перець. Начинка для голубців готова.
Беремо підготовлений лист, зрізаємо потовщення якщо є, кладемо фарш і загортаємо конвертиком.
Тепер, коли голубці готові кладемо їх в глибоку жаровню або каструлю.
Заливаємо водою, так щоб вони не були всі в воді, приблизно 500мл. Замість води можна додати бульйон, буде ще смачніше.
Кладемо лавровий лист, закриваємо кришкою і варимо на невеликому вогні 40 хвилин.
Приготуємо заливку: кладемо 150 грам сметани, додаємо 1-2 ст.л. томатної пасти додаємо половину ч.л. солі чорний перець, перемішуємо.
Минуло 40 хвилин, розподіляємо по верху голубців сметану з томатною пастою і тушкуємо ще 10 хвилин.
Тепер ставимо голубці в духовку на 10-15 хвилин при 200 градусах.
Голубці готові, подаємо до столу. Сама капуста надзвичайно смачна, вона добре протушкувана, просочена м’ясом! Капуста виходить дуже смачною, а начинка соковитою і ніжною.