Гострий соус з яблук та хріна – дуже смачно та незвично
Якщо ви любите гострі соуси і приправи, неодмінно спробуйте цей рецепт. Називається «хрінова закуска з яблук». Виходить дуже смачно, а готується швидко і просто!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.
На цілу порцію потрібно:
- кислі яблука – 2 кг
- часник – 100 г
- корінь хрону – 100 г
- оцтова есенція – 1 ч. ложка
- цукор, сіль – за смаком.
Приготування:
Яблука потерти, хрін і часник пропустити через м’ясорубку (я все подрібнювала в кухонному комбайні). Змішати, додати сіль, цукор і оцет, а потім нагрівати на повільному вогні 5 хвилин, постійно помішуючи, щоб не пригоріло.
Перекладіть готову закуску у скляну банку, накрийте поліетиленовою кришкою і, коли вона охолоне, приберіть в холодильник.
Варіюючи кількість хріну і часнику, можна отримати більш або менш гостре блюдо. Залежно від смаку яблук, воно буде кисліше або солодше. Шкірку з яблук можна зняти, якщо вона грубувата. Така закуска відмінно підійде до м’ясних страв, ну а любителі гостренького можуть її використовувати з чим завгодно – по смаку і настрою.