Готуємо надзвичайно смачне яблучне варення, схоже на прозорі цукати в сиропі
Ділимося з вами рецептом надзвичайно смачного яблучного варення. На вигляд схоже на прозорі цукати в сиропі. А щоб яблука залишались щільними та не втрачали свою форму, обов’язково перед приготуванням замочуйте їх у содовому розчині.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Віданна
Інгредієнти:
- Яблука – 1,5 кг
- Цукор – 900 г
- Лимонний сік – 2 ст. л.
Приготування:
√ Миємо яблука, чистимо та видаляємо серцевину. Нарізаємо їх не великими кусочами.
√ У 3 л води розводимо 3 чайні ложки соди й поміщаємо туди яблука. Стараємось, щоб усі яблука були занурені у розчин. Після цього мити їх не потрібно.
√ Поки яблука лежать у розчині, готуємо сироп.
√ Беремо 200 мл води та виливаємо у кастрюлю, додаємо цукор та лимонний сік. Ставимо все на вогонь та доводимо до кипіння. Кип’ятимо протягом 5 хв.
√ Проціджуємо яблука, які стояли у розчині та заливаємо їх гарячим сиропом.
√ Накриваємо все кришкою та залишаємо настоюватися на 8-10 годин.
√ Після цього, кип’ятимо варення ще раз, протягом 5 хвилин та залишаємо на 8-10 годин, але кришкою уже не накриваєм. Для того, щоб варення було густим, процедуру повторюємо тричі. Готове варення розливаємо у стерилізовані банки та закатуємо.
Смачного!