Готуємо «Нутеллу» зі слив, горіхів і какао: діти від неї в захваті
Заготовки з фруктів у вигляді варення, повидла або джему виручають господинь протягом всього року. Їх використовують як начинку в різної домашньої випічки. Крім того, хрусткий тост з ложкою улюбленого варення ідеально підійде до чаю або кави. А я для своїх дітей заготовлюю домашню «Нутеллу» зі слив. Виходить настільки смачно, що дітвора кожен день просить відкрити баночку.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо
Інгредієнти
- Зливи — 2 кілограми.
- Темний какао-порошок — 50 грам.
- Цукор — 1 кілограм.
- Вершкове масло — 100 грам.
- Волоські горіхи — 500 грам.
- Ванілін — 1 пачка.
Рецепт приготування джему
Ретельно промийте сливи і розкладіть їх на чистому кухонному рушнику. Після того як вони обсохнуть, видаліть кісточки і подрібніть в м’ясорубці або чаші блендера. Вийшло сливове пюре викладіть в каструлю.
Поставте на середній вогонь, і як тільки маса закипить, відразу зменшать його потужність. Варіть ягоди, помішуючи, 2 години. Після всипте до них цукор і обов’язково добре розмішайте. Продовжуйте готувати ще 15 хвилин і додайте вершкове масло. Розмішуйте, поки воно не розчиниться, і варіть 15 хвилин.
Потім всипте ванілін, перебиті в блендері волоські горіхи і какао-порошок. Ретельно перемішайте, щоб всі сухі інгредієнти рівномірно розподілилися по всій масі, і готуйте ще 10 хвилин.
Приготованим сливовим джемом відразу ж наповніть стерилізовані банки і закупорьте кришками. Укутайте пледом і дочекайтеся повного остигання. Після цього перекладіть джем, який за смаком нагадує шоколадну суміш «Нутелла», для зберігання в комору.