Готуємо розкішну курку на вечерю. Всі рідні почнуть вимагати тільки її
Якщо одного разу запекти курку новим методом, іншого вже не захочеться. Курка вийде настільки ніжною і соковитою, що господині будуть ходити за черговою пташкою постійно, адже всі рідні почнуть вимагати тільки її. Будь-які частини курки годяться, і гомілки, і стегно, і філе. Можна навіть запекти її всю, головне не зібрати, а навпаки, зробити надрізи і розплющити тушку по всій формі.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо
Гарнір для такої курочки підійде будь-який, хто стежить за фігурою можна буде обійтися навіть салатом: м’ясо відмінно насичує.
- 700 грамів курячого м’яса, підійдуть будь-які частини;
- 3 зубки часнику і цибулина;
- по чайній ложці паприки і гірчиця в зернах;
- склянка ряжанки;
- перець з сіллю і соняшникова олія для обсмажування;
Процес приготування
Шматки курки розкладають на обробній дошці, вкривають плівкою і злегка відбивають качалкою. Потім їх розкладають по формі для запікання, злегка змащеній олією, посипають сіллю і перцем, додають солодку паприку.
Поки курочка просочується спеціями, цибулю ріжуть дрібними шматочками, подрібнюють часникові часточки. Їх також розподіляють по поверхні м’яса.
Ряжанку змішують з гірчицею, змішують і заливають курку. Рівномірно розподіляють майбутній соус, при необхідності можна промазати шматочки з усіх боків прямо руками. Маринують пару годин.
М’ясо запікають в розігрітій на 200 гр С духовці приблизно 43-45 хвилин.