Готуємо сир краще, ніж в магазині! Всього за 30 хвилин з чотирьох інгредієнтів

Сир виходить дуже м’яким, вершковим. Його можна використовувати для бутербродів або в салати зі свіжих овочів.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Необхідні продукти:

  • молоко жирне, 1.5 л;
  • яйця, 4 шт;
  • сіль, 1 ч.л;
  • сметана жирна, 230 г.

Покроковий процес приготування:

Молоко змішуємо з сіллю і ставимо на середній вогонь.

Яйця з’єднуємо зі сметаною і збиваємо вінчиком до однорідності.

Як тільки ви побачите, що молоко зараз закипить, відразу вливаємо яєчно-сметаннe суміш і добре перемішуємо.

Доводимо до кипіння і варимо 7 хвилин, постійно перемішуючи масу.

Коли з’являться сирні пластівці, спливуть всі наверх, знімаємо масу з вогню і проціджуємо через кілька шарів марлі, яку зручно викласти заздалегідь в сито.

Збираємо мішечок з марі, скручуємо і придавлюємо важкою тарілкою з банкою, наповненою водою. Масу так і залишаємо в друшляку, щоб стікали залишки сироватки.

Залишаємо на 3 години і сир готовий.

З такої кількості продуктів у вас вийде близько 500 г сиру.

Готуємо сир краще, ніж в магазині! Всього за 30 хвилин з чотирьох інгредієнтів

Порада: коли ви спочатку відцідите сир, ви можете змішати його з нарізаною зеленню, копченою паприкою і сухими шматочками солодкого перцю. Після пресування і застигання, у вас буде смачний і пікантний бутербродний сир.