Готую хачапурі за цим рецептом: без дріжджів і на сковорідці (швидко і смачно)
Найпростіший рецепт смачних і не жирних хачапурі: я їх готую на сухій сковорідці з бездріжджового тіста. Виходять вони м’якими і ніжними, відмінний перекус або навіть вечеря.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- кефір і сметана по 125 мл;
- сіль і сода по 1 ч.л;
- цукор, 0.5 ч.л;
- масло вершкове розтоплене, 100 г;
- борошно, 300 г;
- сир домашній, 300 г;
- масло вершкове розтоплене для начинки, 25 г;
- кріп і петрушка;
- сметана, 2 ст.л.
Процес приготування хачапурі
Кефір змішуємо зі сметаною, сіллю, содою і цукром.
Вливаємо розтоплене, але охолоджене вершкове масло, перемішуємо до однорідності.
Всипаємо борошно і вимішуємо тісто.
Порада: всипати борошно частинами, щоб вимісити м’яке і еластичне тісто, а не занадто грубе і забите борошном. Може, вам буде потрібно більше борошна, просто дивіться за масою, коли перестане липнути до рук, значить, досить всипати.
Сир змішуємо з сіллю і нарізаною зеленню, сметаною і розтопленим вершковим маслом.
Тісто ділимо на 4 частини і кожну розкачуємо в коржик.
Викладаємо начинку, защипуємо краї і розкачуємо трохи корж качалкою.
Обсмажуємо на сухій сковорідці під кришкою на невеликому вогні до рум’яності.
Подаю з розтопленим вершковим маслом або сметаною, з салатами. В якості начинки можна використовувати відварені яйця із зеленою цибулею або фарш м’ясний будь-який.