Готую курячу печінку з грибами в сметанному соусі. Їдять її всі, і ті хто навіть не любить печінку

Не всі люблять печінку і відносяться до цього субпродукту без захвату. Однак деякі господині вміють приготувати і подати цю страву так, що сподобається вона абсолютно всім.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя

Складові

Для цієї страви потрібно взяти (пропорції можна збільшувати або зменшувати):

  • Куряча печінка – 500 гр.
  • Одна морква.
  • Гриби – 250 гр (я беру шампіньйони).
  • Цибуля ріпчаста – головка.
  • Сіль, перець за смаком.
  • Олія для смаження.

Для сметанної заливки:

  • Яйця – 3 шт.
  • Сметана – 200 гр.
  • Сіль і перець за смаком.

Приготування

Обсмажуємо на сковорідці в олії терту моркву і цибулю, поки вони не стануть м’якими.

Потім перекладаємо обсмажені овочі в формочку для запікання. Добре вирівнюємо. Це буде перший шар нашої запіканки.

Тепер обсмажуємо гриби, нарізані часточками. Рідина повинна вся википіти. В кінці присолюємо і перчимо.

Наступний шар в формочці – обсмажені гриби золотистого кольору.

Тепер беремо печінку, добре промиваємо і видаляємо всі прожилки. Ріжемо не дуже дрібно і смажимо на великому вогні до золотистої скоринки.

Укладаємо верхнім шаром в нашу форму для запікання.

Тепер потрібно приготувати заливку: розбиваємо в миску яйця, додаємо сметану і добре збиваємо вінчиком, підсолити, поперчити.

Заливаємо яєчною сумішшю шари в формочке і відправляємо в духовку для запікання приблизно на 25 хвилин.

Наш яєчний грибний омлет з печінкою готовий! Можете подавати до столу, прикрасивши страву зеленню.