Готую на вечерю капусту “по-турецьки”: просту, смачну і ситну запіканку
Сьогодні я хочу запропонувати вашій увазі рецепт відмінного ситного гарніру або навіть самостійної страви з капусти. Таку капусту, запечену в духовці, я часто готую на вечерю, коли хочеться чогось смачного, але при цьому простого і ситного.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Необхідні продукти:
- Капуста – 450 – 500 г.
- Цибуля – 1 шт.
- Картопля – 2 шт. (середня)
- Морква – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Сіль, перець, сушений часник – за смаком
Для заливки:
- Яйця – 3 шт.
- Сметана – 150-160 г.
- Молоко – 180-200 мл.
- Соняшникова олія -3 ст. ложки
- Борошно – 2,5 – 3 ст. ложки
- Сіль, перець, перуки, зелень – за смаком
- Сир – 80-100 г.
Покроковий процес приготування:
Приготування: очищаю і нарізаю кубиком цибулю, картоплю і болгарський перець. Нарізаю дрібно капусту і натираю на грубій терці моркву. Обсмажую цибулю до прозорості і потім додаю до неї нарізану картоплю.
Обсмажую картоплю з цибулею кілька хвилин і додаю до них капусту, моркву і перець.
Перемішую і готую на середньому вогні до зменшення об’єму капусти, час від часу помішуючи, щоб нічого не пригоріло. Готую практично до готовності, в кінці додаю сіль, перець, сушений часник за смаком, перемішую і перекладаю все в глибоку миску.
Поки капуста остигає роблю заливку для запіканки: в підходящу ємність відправляю яйця, додаю молоко зі сметаною і олію. Перемішую, додаю борошно, подрібнену зелень (петрушку, кріп), сіль, перець, паприку. Перемішую і заливка готова.
Виливаю її в капусту, добре все перемішую і викладаю отриману масу в змащену олією форму для випікання. Випікаю запіканку в розігрітій до 180-190 градусів духовці близько 30-35 хвилин.
Потім виймаю запіканку з духовки, зверху посипаю сиром, меленою паприкою і випікаю ще приблизно 5 хвилин, щоб розплавився сир.
Готову запіканку нарізаю на порційні шматочки і можна пригощатися!