Готую пломбір в домашніх умовах: знадобиться всього лише 3 інгредієнта і міксер
Нещодавно я купила велику пачку вершків для збивання жирністю 33%. Частину використовувала для крему на торт. А з залишками потрібно було щось робити, інакше розкриту пачку довелося б викинути через дві доби.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Вирішила по-швидкому зробити морозиво. Робиться воно легко, часу займає небагато, а з продуктів нам знадобиться тільки 3 інгредієнта:
- Вершки жирністю 33% – 685 гр.
- Згущене молоко – 1 банка (380 гр.)
- Ванільний цукор – 8 гр. (можна замінити ваніліном)
Як приготувати пломбірне морозиво
1. Сливки виливаємо в глибокий посуд. Додаємо ванільний цукор або пару дрібок ваніліну і збиваємо все міксером до стійкої маси. Починаємо з мінімальної швидкості міксера, поступово збільшуємо до максимуму.
Вершки повинні бути охолоджені. У мене вони зберігалися в холодильнику, тому я відразу починаю готування.
2. Зменшуємо швидкість збивання до мінімуму і починаємо тонкою цівкою вливати згущене молоко. Як тільки досягаємо однорідності, міксер можна вимкнути.
Кількість згущеного молока можна регулювати на свій смак: хочете зменшити солодкість, додайте менше згущеного молока, збільшити – навпаки.
3. Перекладаємо масу в відповідний посуд. Для цього підійдуть пластикові контейнери. Іноді я використовую під морозиво форму для запікання. Цього разу морозиво буде зберігатися в ось таких пластикових відерцях:
Накриваю їх харчовою плівкою і відправляю в морозилку до повного застигання, мінімум на 6 годин.
Цього разу я залишила морозиво в морозилці на добу. Додатково розмішувати його не потрібно. Воно виходить однорідним без освіти крижинок.
Накладати морозиво краще розігрітою в кип’ятку ложкою.
У підсумку виходить дуже смачне вершкове морозиво з мінімальними зусиллями. Додатково можна десерт прикрасити тертим шоколадом, горішками, ягодами, фруктами – що душа забажає. Шоколадну крихту можна додати прямо в вершкову масу перед заморожуванням і перемішати. Вийде пломбір з шоколадною крихтою.