Готую поки закипає чайник… М’яке печиво, яке виходить дешево і легко готується
М’яке Печиво “Все по 150 грам” чи інакше їх називають ще “мадлен”. Тісто дуже легке у виконанні, швидке, низькобюджетний рецепт.
На 1 порцію:
- Яйця – 3 шт
- Вершкове масло – 150 г
- Цукор – 150 г
- Борошно – 150 г
- Сіль – 1/3ч.л.
- Ванілін «Haas» – 1 г
- Розпушувач «Haas» – 1ч.л.
- Лимонна цедра – до смаку
На 1/3 порції:
- Яйця – 1шт
- Вершкове масло – 50 г
- Цукор – 50 г
- Борошно – 50 г
- Сіль – 1/4ч.л.
- Ванілін «Haas» – за смаком
- Розпушувач “Haas” – 1/3ч.л.
- Лимонна цедра – до смаку
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
Спочатку все підготуємо, відміряємо все по 150 грам – вершкове масло, цукор, борошно.
Оскільки печива на порцію виходить багато, а нам стільки не потрібно, ми робимо сьогодні на третину порції.
Тому відміряли все не по 150 грам, а по 50 грам. У миску кладемо 50 г м’якого вершкового масла, додаємо цукор 50 г, сіль щіпку, ванілін і збиваємо міксером. У процесі додаємо яйце і пробиваємо ще раз.
Тепер додаємо цедру лимона, для зручності ми використовуємо готову цедру лимона. Відміряємо 50 г борошна і додамо до борошна розпушувач 1/2 ч.л. перемішуємо.
Тепер до тіста додаємо борошно з розпушувачем і продовжуємо збивати.
Беремо форму для випікання печива мадлен, у формі черепашок, якщо немає такої, нічого страшного скористайтеся формами для випікання кексів, або горішків. Змащуємо маслом, кладемо тісто до верху не заповнюємо, приблизно на 1/2 форми.
Випікаємо в духовці за 180 градусів 10 хвилин. Печиво готове, витягаємо з форми і подаємо до чаю чи кави. М’яке та дуже смачне.