Готую таку аджику кожен сезон і не менше 20 банок: в погребі надовго не затримується
Жоден овочевий сезон не обходиться без цієї аджики! Рецепт дістався мені у спадок. Закатую не менш 20 банок. Готувати просто, а смак просто приголомшливий!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Інгредієнти на 2 літри:
- Кабачки – 2 кг.
- Помідори – 1 кг.
- Морква – 200 гр.
- Болгарський перець – 200 гр.
- Цукор – 100 гр.
- Соняшникова олія – 120 мл.
- Томатна паста – 120 гр.
- Сіль – 2 столові ложки
- Часник – 3 головки
- Гострий гіркий перець – 2 шт.
- Оцет 9% – 80 мл.
Як приготувати аджику:
1. Для зручності кабачки нарізаємо і пропускаємо через м’ясорубку або подрібнювач. Отриману масу викладаємо в казан або будь-яку каструлю з товстим дном.
2. Слідом ідуть інші овочі: морква, болгарський перець і помідори.
Пропускаємо їх через м’ясорубку і відправляємо в каструлю до кабачків і перемішуємо.
3. Ставимо на вогонь і варимо на сильному вогні 20 хвилин з моменту закипання.
4. Через 20 хвилин додаємо:
- цукор
- соняшникову олія
- томатну пасту
- сіль
Варимо на сильному вогні ще 10 хвилин.
5. Подрібнений часник і гіркий перець додаємо в каструлю до решти інгредієнтів. Туди ж вливаємо і оцет. Все ретельно перемішуємо і варимо ще 5 хвилин.
6. Розкладаємо все по заздалегідь стерилізованим баночках. Банкам потрібно дати охолонути, після чого прибрати в прохолодне місце, де вони і будуть зберігатися.
Ми всією сім’єю обожнюємо таку аджику! Рецепт дістався мені від мами, а їй від бабусі, а значить перевірений роками і відточений до ідеалу!
Обов’язково приготуйте, це дійсно смачно!