Готую вечерю з фаршу і кабачків на сковорідці. Майже як млинці з начинкою, але виходять соковитіше
Варіант ситної вечері або обіду з фаршу і кабачків, який можна приготувати на сковорідці майже як млинці з начинкою. Тільки зробити це простіше, ніж смажити багато тоненьких млинців і виходить соковитіше.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Інгредієнти на 4 порції:
- Кабачки – 500 гр
- Фарш – 200 гр
- Сметана 15% – 3 ст.л. з гіркою
- Яйця – 2 шт.
- Борошно – 100 гр (4 ст.л. з гіркою)
- Ріпчаста цибуля – 150 гр
- Сир – 100 гр
- Болгарський перець – 100 гр
- Часник – 2 зубчики
- Сіль і перець – за смаком
- Соняшникова олія для смаження
Як приготувати вечерю з фаршу і кабачків
Для зручності спочатку краще приготувати начинку. Вона може бути за складом будь-яка. Я пропоную ось такий варіант.
Посмажити ріпчасту цибулю на соняшниковій олії. Потім додати фарш і обсмажити до зміни кольору. Після цього додати нарізаний дрібними кубиками болгарський перець. Посолити, поперчити за смаком, за бажанням заправити будь-якими спеціями і потримати на вогні до повної готовності і випаровування зайвої рідини. Все, начинка готова. На це йде близько 10 хвилин.
Тепер кабачки. Кабачки натерти на великій тертці і добре віджати. Солити не потрібно. Скласти віджаті кабачки в глибоку миску.
Додати сметану (у мене 15% жирності), вбити яйця і видавити часник.
Далі посолити і поперчити за смаком і додати борошно.
Все добре перемішати. Вийде консистенція приблизно як на оладки. Залишати настоюватися суміш не потрібно. Можна відразу приступати до смаження. А смажити кабачки потрібно приблизно як млинці на сковорідці.
Сковорідку змастити олією, злегка прогріти, викласти на неї 1/4 частину кабачків і розрівняти поверхню. Розмір сковорідки найкраще підходить 24 см. З більшим розміром буде незручно.
Накрити кришкою і смажити на вогні трохи вище середнього близько 8 хвилин. За цей час нижня частина млинця підрум’яниться, а верхня “схопиться” як омлет. Нехай вона і залишається такою. Смажити верхню частину немає необхідності. Більш того, зі смаженим верхом виходить не так ніжно.
Через зазначений час зняти кришку і викласти на одну половину млинця м’ясну начинку.
А зверху не завадить трохи натертого сиру. Він буде потім дуже здорово тягнутися і, до того ж, додатково “склеїть” млинець.
Далі зробити потрібно ось що. Просто накрити м’ясо з сиром вільною половиною млинця і придавити лопаткою.
Ось так він буде виглядати. До сковорідки він не прилипає і вільно переміщається по ній.
Залишилося знову накрити сковорідку кришкою і потримати близько 1 хвилини на слабкому вогні, щоб сир всередині злегка підплавився.
Готовий млинець з начинкою перекласти на тарілку. Ще трохи свіжої зелені і все готово.
Ось така краса виходить. І це дуже смачно і ситно.
Млинець дуже ніжний, соковитий і м’який усередині. Одного досить, щоб щільно повечеряти або пообідати.