Готую вечерю з фаршу і кабачків на сковорідці. Майже як млинці з начинкою, але виходять соковитіше

Варіант ситної вечері або обіду з фаршу і кабачків, який можна приготувати на сковорідці майже як млинці з начинкою. Тільки зробити це простіше, ніж смажити багато тоненьких млинців і виходить соковитіше.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Інгредієнти на 4 порції:

  • Кабачки – 500 гр
  • Фарш – 200 гр
  • Сметана 15% – 3 ст.л. з гіркою
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 100 гр (4 ст.л. з гіркою)
  • Ріпчаста цибуля – 150 гр
  • Сир – 100 гр
  • Болгарський перець – 100 гр
  • Часник – 2 зубчики
  • Сіль і перець – за смаком
  • Соняшникова олія для смаження

Як приготувати вечерю з фаршу і кабачків

Для зручності спочатку краще приготувати начинку. Вона може бути за складом будь-яка. Я пропоную ось такий варіант.

Посмажити ріпчасту цибулю на соняшниковій олії. Потім додати фарш і обсмажити до зміни кольору. Після цього додати нарізаний дрібними кубиками болгарський перець. Посолити, поперчити за смаком, за бажанням заправити будь-якими спеціями і потримати на вогні до повної готовності і випаровування зайвої рідини. Все, начинка готова. На це йде близько 10 хвилин.

Готую вечерю з фаршу і кабачків на сковорідці. Майже як млинці з начинкою, але виходять соковитіше

Тепер кабачки. Кабачки натерти на великій тертці і добре віджати. Солити не потрібно. Скласти віджаті кабачки в глибоку миску.

Додати сметану (у мене 15% жирності), вбити яйця і видавити часник.

Готую вечерю з фаршу і кабачків на сковорідці. Майже як млинці з начинкою, але виходять соковитіше

Далі посолити і поперчити за смаком і додати борошно.

Все добре перемішати. Вийде консистенція приблизно як на оладки. Залишати настоюватися суміш не потрібно. Можна відразу приступати до смаження. А смажити кабачки потрібно приблизно як млинці на сковорідці.

Готую вечерю з фаршу і кабачків на сковорідці. Майже як млинці з начинкою, але виходять соковитіше

Сковорідку змастити олією, злегка прогріти, викласти на неї 1/4 частину кабачків і розрівняти поверхню. Розмір сковорідки найкраще підходить 24 см. З більшим розміром буде незручно.

Готую вечерю з фаршу і кабачків на сковорідці. Майже як млинці з начинкою, але виходять соковитіше

Накрити кришкою і смажити на вогні трохи вище середнього близько 8 хвилин. За цей час нижня частина млинця підрум’яниться, а верхня “схопиться” як омлет. Нехай вона і залишається такою. Смажити верхню частину немає необхідності. Більш того, зі смаженим верхом виходить не так ніжно.

Через зазначений час зняти кришку і викласти на одну половину млинця м’ясну начинку.

А зверху не завадить трохи натертого сиру. Він буде потім дуже здорово тягнутися і, до того ж, додатково “склеїть” млинець.

Готую вечерю з фаршу і кабачків на сковорідці. Майже як млинці з начинкою, але виходять соковитіше

Далі зробити потрібно ось що. Просто накрити м’ясо з сиром вільною половиною млинця і придавити лопаткою.

Готую вечерю з фаршу і кабачків на сковорідці. Майже як млинці з начинкою, але виходять соковитіше

Ось так він буде виглядати. До сковорідки він не прилипає і вільно переміщається по ній.

Залишилося знову накрити сковорідку кришкою і потримати близько 1 хвилини на слабкому вогні, щоб сир всередині злегка підплавився.

Готую вечерю з фаршу і кабачків на сковорідці. Майже як млинці з начинкою, але виходять соковитіше

Готовий млинець з начинкою перекласти на тарілку. Ще трохи свіжої зелені і все готово.

Готую вечерю з фаршу і кабачків на сковорідці. Майже як млинці з начинкою, але виходять соковитіше

Ось така краса виходить. І це дуже смачно і ситно.

Готую вечерю з фаршу і кабачків на сковорідці. Майже як млинці з начинкою, але виходять соковитіше

Млинець дуже ніжний, соковитий і м’який усередині. Одного досить, щоб щільно повечеряти або пообідати.

Не вдається скопіювати.